Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σκοπεύει να κάνει ο Firefox με τις ειδοποιήσεις στους υπολογιστές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 09:20 Τι σκοπεύει να κάνει ο Firefox με τις ειδοποιήσεις στους υπολογιστές

Σύντομα θα πρέπει να αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο για να βλέπεις τα notifications.

Ο Mozilla αλλάζει τον τρόπο που διαχειρίζεται τα notifications, αποβλέποντας στον περιορισμό των ενοχλητικών pop-ups.

Όπως ανακοίνωσε προσφάτως, με την καινούρια έκδοση 72 του Firefox που θα εγκαινιαστεί τον Ιανουάριο, κάθε αίτημα για εμφάνιση notifications θα έρχεται με τη μορφή ενός μικρού εικονιδίου στη γραμμή διευθύνσεων του browser και ο χρήστης θα πρέπει να κλικάρει το παράθυρο για να δει το μήνυμα.

Εκεί δηλαδή που σήμερα η απλή επίσκεψη σε αρκετά sites είναι αρκετή για να έρχονται μια ομοβροντία ειδοποιήσεων. Ο Mozilla λέει ότι κατέληξε στην απόφαση έπειτα από έρευνα, μια έρευνα που έδειξε πόσο ενοχλητικές είναι οι ειδοποιήσεις για τους περισσότερους χρήστες.

Παρά το γεγονός ότι έτσι μπορούν οι ιστοσελίδες να ενημερώνουν τον χρήστη για έκτακτα γεγονότα και επικαιρότητες ακόμα και όταν έχουν κλείσει την καρτέλα. Το πρόγραμμα περιήγησης βρήκε πως το 99% των ειδοποιήσεων δεν ανοίγονται καν από τους χρήστες, την ίδια ώρα που ένα 48% μπλοκάρεται.

Άλλες πάλι φορές αυτές οι ειδοποιήσεις εκπορεύονται από κακόβουλες ιστοσελίδες ώστε να κατεβάσουν malware ή διαδικτυακές διαφημίσεις. Παρά το γεγονός ότι το κύριο μέρος των αλλαγών θα λάβει χώρα τον Ιανουάριο, ο Firefox λάνσαρε ήδη μια αλλαγή, αντικαθιστώντας το «όχι τώρα» που έβγαζε σε κάθε αίτημα για ειδοποιήσεις με το «να μην επιτρέπεται ποτέ».

Κι ενώ ο Mozilla είναι εδώ πρωτοπόρος, με κάτι αντίστοιχο πειραματίζεται και η Google για τον Chrome της, θέλοντας να κάνει τις ειδοποιήσεις λιγότερο ενοχλητικές…

Πηγή: newsbeast.gr