Ζούκερμπεργκ: “Έρχονται αλλαγές στο Facebook που θα τσαντίσουν πολλούς”

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Φεβρουαρίου 2020 17:00 Ζούκερμπεργκ: “Έρχονται αλλαγές στο Facebook που θα τσαντίσουν πολλούς”

Νέο, δημοκρατικότερο, πρόσωπο στο Facebook υπόσχεται ο συνιδρυτής και CEO του κολοσσού κοινωνικής δικτύωσης,. ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο 35χρονος δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε την απόφασή του να αλλάξει την προσέγγιση του Facebook, προκειμένου να υπερασπιστεί αρχές όπως η “ελεύθερη έκφραση” και η “κρυπτογράφηση”, ακόμη κι αν αυτό προκαλέσει αντιδράσεις κάποιων.

“Αυτή είναι η νέα προσέγγιση και νομίζω ότι θα τσαντίσει αρκετό κόσμο. Αλλά, ειλικρινά, η παλιά προσέγγιση τσάντιζε, επίσης, αρκετούς ανθρώπους, οπότε ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό”, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ στη Σύνοδο Κορυφής της Silicon Slopes Tech στην Γιούτα την Παρασκευή (31.1.2020).

Όπως παραδέχτηκε ο συνιδρυτής και CEO του Facebook, η εταιρεία του για πολύ καιρό προσπαθούσε να αποφύγει να κάνει ο,τιδήποτε που θα θεωρείτο “υπερβολικά προσβλητικό”, ωστόσο πλέον αλλάζει αυτήν την προσέγγιση, ενόψει αυτού που θεωρεί ως υπερβολική λογοκρισία.

 

 

Facebook: Αποσύρει παραπλανητικό υλικό για τον κορονοϊό

“Όλο και συχνότερα καλούμαστε να λογοκρίνουμε πολλά διαφορετικά είδη περιεχομένου, κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε πραγματικά άβολα”, δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, παρόλο που αναγνώρισε την ευθύνη του Facebook να “εξαφανίζει” από την πλατφόρμα κάθε περιεχόμενο σχετικό με τρομοκρατία, εκμετάλλευση παιδιών και υποκίνηση σε βία.

“Θα κατεβάζουμε περιεχόμενο που είναι πραγματικά επιβλαβές, αλλά η γραμμή πρέπει να κρατηθεί σε ένα σημείο”, πρόσθεσε.

Τέλος, δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται υπέρ της κρυπτογράφησης, ένα θέμα για το οποίο προκλήθηκε αρκετή πολεμική κατά τους τελευταίους μήνες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση