Η Ελλάδα έχει πιο αργό internet και από το νησί Γκέρνσεϊ (pic)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020 16:55 Η Ελλάδα έχει πιο αργό internet και από το νησί Γκέρνσεϊ (pic)

Η θέση της Ελλάδας στην λίστα με τις χώρες με την μέση πραγματική ταχύτητα διαδικτύου δεν είναι και τόσο τιμητική.

Το internet στην Ελλάδα είναι μια πονεμένη ιστορία... Και αυτό γιατί όχι μόνο το πληρώνουμε ακριβά, αλλά δεν το απολαμβάνουμε και στις προβλεπόμενες ταχύτητες.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την έρευνα που έκανε η WebsiteToolTester μετρώντας την πραγματική ταχύτητα διαδικτύου στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Η λίστα δηλαδή βασίζεται στον μέσο όρο των ταχυτήτων και όχι στις μέγιστες ή στις ονομαστικές που δίνουν οι κατά τόπους πάροχοι. Ο αριθμός προκύπτει από τα online tests που κάνουν ίδιοι οι χρήστες σε εξειδικευμένες ιστοσελίδες όπως της WebsiteToolTester, για να ελέγξουν πόσο γρήγορο είναι το Ίντερνετ που έχουν στο σπίτι ή στο γραφείο τους.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ταϊβάν (85,2) Σιγκαπούρη (70,9), η νήσος Τζέρσι της Μάγχης (67,5), η Σουηδία (55,2) και η Δανία (49,2 Mbps), ενώ στην τελευταία 207η θέση βρίσκεται η Υεμένη με μέση ταχύτητα μόνο 0,38 Mbps.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 56η θέση με την μέση πραγματική ταχύτητα «κατεβάσματος» (download) αρχείων να είναι 13,41 Mbps και της Κύπρου 11 Mbps.

Το εντυπωσιακό είναι πως η χώρα μας είναι κάτω από άλλες όπως η 37η Ρουμανία (21,8 Mbps), η 43η Σερβία (19,2 Mbps) και η 49η Βουλγαρία (16,95 Mbps) ή ακόμα και το Γκέρνσεϊ (18,26) που είναι ένα νησί του Αγγλικού καναλιού στις ακτές της Νορμανδίας.





πηγή: gazzetta.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση