Amazon: Απεργούν 300 εργαζόμενοι για τις ακατάλληλες συνθήκες δουλειάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 10:19 Amazon: Απεργούν 300 εργαζόμενοι για τις ακατάλληλες συνθήκες δουλειάς

Περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι στην Amazon στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι δεν θα παρουσιαστούν στην εργασία τους σήμερα ζητώντας βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού στις αποθήκες της εταιρείας.

Πρόκειται για “την πιο μεγάλη μαζική δράση εργαζομένων μέχρι στιγμής, την ώρα που η αγανάκτηση αυξάνεται εξαιτίας της αποτυχίας της επιχείρησης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τη δημόσια υγεία από την επιδημία του κορωνοϊού”, κατήγγειλε η συνομοσπονδία Athena σε ανακοίνωσή της.

Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιείται τρεις ημέρες μετά τη διαδικτυακή απεργία των μηχανικών της εταιρείας.

Απολύθηκαν και εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν

Ο αμερικανικός όμιλος διαδικτυακού εμπορίου κατηγορείται από την αρχή της επιδημίας ότι δεν προστατεύει επαρκώς τους εργαζόμενούς του, αλλά και ότι απέλυσε εργαζόμενους στις ΗΠΑ οι οποίοι ηγήθηκαν κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

“Εδώ και εβδομάδες οι εργαζόμενοι στην Amazon (…) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επικίνδυνες συνθήκες που επικρατούν στις αποθήκες”, υπογράμμισε η Athena, κάνοντας λόγο για 130 αποθήκες στις οποίες οι εργαζόμενοι προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό, σε κάποιες από τις οποίες υπάρχουν “περισσότερα από 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα”.

“Κάθε ημέρα πρέπει να κάνουμε μια αδύνατη επιλογή: να πάμε στη δουλειά μας που δεν είναι ασφαλής ή να κινδυνεύσουμε να χάσουμε τον μισθό μας εν μέσω παγκόσμιας ύφεσης”, εξήγησε ο Τζέιλεν Καμπ, εργαζόμενος στην πλατφόρμα της Amazon στο Ρόμουλους του Μίσιγκαν.

“Αντί να λάβει πραγματικά μέτρα για να προστατεύσει την υγεία μας, η Amazon προτιμά να υπεκφεύγει, να λέει ψέματα και να απολύει όσους μιλούν. Δεν θα εκφοβιστούμε. Η υγεία μας και αυτή όλων είναι πολύ σημαντική”, πρόσθεσε.

Πριν δύο εβδομάδες η Amazon ανακοίνωσε τη διανομή εκατομμυρίων μασκών και τη διενέργεια ελέγχων στη θερμοκρασία των εργαζομένων της σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Όμως σύμφωνα με την Athena, η εφαρμογή των μέτρων αυτών “αμφισβητήθηκε επανειλημμένα από εργαζόμενους”.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση