Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Εξαγόρασε τη GIPHY - Σε ποια εφαρμογή θα το ενσωματώσει

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 16:48 Facebook: Εξαγόρασε τη GIPHY - Σε ποια εφαρμογή θα το ενσωματώσει

Το Facebook προχώρησε στην εξαγορά της GIPHY, η οποία αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες με αρχεία GIF που χρησιμοποιούν οι χρήστες των social media καθημερινά.

Η GIPHY, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να εκφραστούν με τα αμέτρητα GIF και όχι μόνο, εξαγοράστηκε έναντι 400 εκατ. δολαρίων.

Η απόφαση του Facebook για τη συγκεκριμένη κίνηση πάρθηκε λόγω της τεράστιας κίνησης GIF στις εφαρμογές της. Το 50% της κίνησης του GIPHY προέρχεται από τις εφαρμογές Facebook, Messenger, Whatsapp, Instagram.

Το Facebook θα ενσωματώσει τη GIPHY στην ομάδα του Instagram, με την τεράστια βιβλιοθήκη GIF να είναι διαθέσιμη και στις υπόλοιπες πλατφόρμες της εταιρείας. Πλέον οι χρήστες θα μπορούν να βρουν πιο εύκολα το τέλειο GIF ή αυτοκόλλητο για να εκφραστούν τόσο στα stories, όσο και στις δημοσιεύσεις τους.

Το Facebook σημειώνει πως το GIPHY θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά και πως άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιούσαν το API του GIPHY θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν για την ώρα.

Πηγή: enikos.gr