Αποστολή Mars 2020: Το πρώτο drone της NASA που θα πετάξει σε άλλο πλανήτη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 11:40 Αποστολή Mars 2020: Το πρώτο drone της NASA που θα πετάξει σε άλλο πλανήτη

Η NASA θέλει να είναι η πρώτη διαστημική υπηρεσία που θα επιχειρήσει πτήση drone στη λεπτή ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη.

Το πρώτο αεροσκάφος τύπου drone που θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολή στο διάστημα παρουσίασε την Τετάρτη 29/7 η NASA. Ο λόγος για το "Ingenuity" ένα drone βάρους 1,8 κιλών, το οποίο θα ενσωματωθεί στο διαστημικό rover "Perserverance" κατά την αποστολή Mars 2020 στον πλανήτη Άρη.

Η NASA θέλει να είναι η πρώτη διαστημική υπηρεσία που θα επιχειρήση πτήση drone στη λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαρύτητα του Κόκκινου Πλανήτη ίσως καταστήσει την αποστολή του "Ingenuity" ιδιαίτερα δύσκολη.

Σύμφωνα με τη NASA, η αποστολή Mars 2020 θα επικεντρωθεί στην έρευνα για αποδείξεις ζωής στον Άρη, συγκεντρώνοντας δείγματα βράχων και ρεγόλιθων.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της έρευνας στον Άρη, το rover Perseverance θα χρησιμοποιήσει το προηγμένο όργανο λέιζερ, που ονομάζεται "SHERLOC" (Scanning Habitable  Environments with Raman and Luminescence for Organics and Chemicals).

Μια τέτοια τεχνολογία θα βοηθήσει το όχημα να καταγράψει με τον καλύτερο τρόπο τις λεπτομέρειες της επιφάνειας του Άρη. Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι υπάρχουν ακραίες προκλήσεις στον πλανήτη, καθώς η ελαφρά διακύμανση της θερμοκρασίας ή η μετακίνηση της άμμου κάτω από το rover, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση