Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: 1,3 δισ. δολάρια από διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 11:41 Facebook: 1,3 δισ. δολάρια από διαφημίσεις

Τα έσοδα από τις διαφημίσεις αποτελούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων του Facebook. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδά της στο δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποίησαν τα εργαλεία ψηφιακής διαφήμισης που διαθέτει το Facebook, προκαλώντας αύξηση της διαδικτυακής κίνησης, στην διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ προχωρούσαν σε περικοπή των προϋπολογισμών τους για άλλες δραστηριότητες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι τιμές των μετοχών της αναφερόμενης πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 7%. Η αύξηση των εσόδων του Facebook ήταν η μικρότερη που κατέγραψε μετά την είσοδο στο χρηματιστήριο (11%), παρά το γεγονός ότι αντέστρεψε τις προσδοκίες των αναλυτών, που ανέμεναν μείωση εσόδων κατά 3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς (Refinitiv).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα έσοδα από τις διαφημίσεις, τα οποία και αποτελούν σχεδόν το σύνολο των εσόδων του Facebook, αυξήθηκαν κατά 10% στα 18,3 δισεκατομμύρια δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.

Οι ενεργοί χρήστες του Facebook σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν στα 2,7 δισεκατομμύρια χρήστες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 2,6 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ