Πότε έρχεται και τι φέρνει μαζί του το νέο Android 11

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 13:41 Πότε έρχεται και τι φέρνει μαζί του το νέο Android 11

Η έμφαση δίνεται πια στη σταθερότητα και την απλοποίηση...

Στην τελική του φάση μπήκε μόλις το νέο και πολυαναμενόμενο mobile λειτουργικό της Google, διανύοντας και επισήμως τη δεύτερη δοκιμαστική του φάση.

Αυτή είναι η φάση της «σταθερότητας της πλατφόρμας», ένας όρος που προορίζεται για τους κατασκευαστές και τους δημιουργούν εφαρμογών, ώστε να ξέρουν πως δεν θα αλλάξει πια δραστικά το λειτουργικό ως την κυκλοφορία του. Μπορώντας έτσι να κάνουν συμβατά τα app τους με το νέο Android.

Η Google δεν ανακοίνωσε εξάλλου νέα χαρακτηριστικά για το Android 11 και είναι μάλιστα εντός χρονοδιαγράμματος. Κι έτσι μπορούμε να πούμε πως το νέο λειτουργικό θα καταφτάσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2020, όπως είχε ανακοινωθεί.

Θα ακολουθήσει και η τρίτη δοκιμαστική έκδοσή του τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο το περιμένουμε κανονικά. Κάτι για 8 Σεπτεμβρίου είπε κάποια στιγμή η Google, αυτό μπορεί ωστόσο να αφορά μόνο στα Pixel κινητά.

Όποιος όμως έχει Pixel 2, 3, 3A ή 4, μπορεί να δοκιμάσει  το νέο λειτουργικό, πάντα σε beta έκδοση.

Τι μας φέρνει όμως το νέο Android; Όχι πολλά! Το Android είναι πια ένα ώριμο λειτουργικό σύστημα και δεν του λείπουν λειτουργίες και χαρακτηριστικά. Κι έτσι το Android 11 δεν φέρνει σημαντικά νέα πράγματα, παρά μικρές βελτιώσεις εδώ κι εκεί.

Τη διαχείριση του χάους κομίζει με πιο απλά μενού. Και βέβαια, όπως κάνει σταθερά κάθε νέο Android, αλλάζει και πάλι ο τρόπος χρήσης και εμφάνισης των ειδοποιήσεων. Τα notifications αλλάζουν τρόπο προβολής και διαχείρισης, ακόμα και τρόπο αλληλεπίδρασης με τις ανοιχτές εφαρμογές.

Το Android 11 φέρνει και μια νέα ζώνη λειτουργίας. Πλάι στα home screen, lock screen και quick settings, τώρα θα έχουμε και ένα power menu, προσφέροντας επιλογές ενεργοποίησης/απενεργοποίησης της συσκευής, reset και τέτοια πράγματα.

Πηγή: Newsbeast

Προσαρμοσμένη αναζήτηση