TikTok: Χτυπήματα από το Facebook που ετοιμάζει την δική του απάντηση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 12:08 TikTok: Χτυπήματα από το Facebook που ετοιμάζει την δική του απάντηση

Μάχη μεταξύ TikTok και Instagram του Facebook για τους influencers. Η αντεπίθεση της Microsoft για κρατήσει το TikTok ζωντανό στις ΗΠΑ.

Την ώρα που οι ΗΠΑ και ο πρόεδρος Τραμπ σκέφτονται να απαγορεύσουν τη λειτουργία του TikTok στη χώρα, η κινεζική εφαρμογή αντιμετωπίζει μία ακόμη πρόκληση: το Facebook, μέσω του Instagram, λανσάρει τη δική του εφαρμογή δημιουργίας και διαμοιρασμού μικρών βίντεο. Πρόκειται για το Reels, που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες. Το κοινωνικό δίκτυο μάλιστα, φέρεται να κάνει δελεαστικές προσφορές στους influencers του TikTok με τα εκατομμύρια "ακολούθους”, προκειμένου να τους πείσει να το εγκαταλείψουν για χάρη του Reels, όπως αναφέρει η Wall Street Journal. 

Το Reels θεωρείται ότι αποτελεί την απόπειρα του Facebook να ανταγωνιστεί το TikTok -μητρική του οποίου είναι η κινεζική εταιρεία ByteDance-, που τον Απρίλιο ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια downloads, σύμφωνα με τα στοιχεία της Sensor Tower. Σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλιστα,το Facebook έχει ζητήσει από τους δημιουργούς-χρήστες του TikTok να δημοσιεύουν τα βίντεό τους αποκλειστικά στο Reels ή τουλάχιστον να δημοσιεύουν τις "δημιουργίες” τους πρώτα στο Reels. Ως αντάλλαγμα, το κοινωνικό δίκτυο προσφέρεται να πληρώσει τους δημιουργούς για την παραγωγή των βίντεο, υπό τον όρο βέβαια ότι αυτοί θα υπογράψουν συμφωνία δεσμευτικότητας ότι δεν θα αποκαλύψουν τους όρους των συμφωνιών.

Η αντεπίθεση του TikTok

Φυσικά το TikTok δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια σε αυτή την επίθεση που δέχτηκε. Ανακοίνωσε ότι ανεβάζει το ποσό που θα προσφέρει στους influencers σε 2 δισ. δολάρια από 200 εκατ. δολάρια που είναι τώρα ώστε να σκεφτούν καλύτερα την πρόταση που τους κάνει η Facebook για αποχώρηση. Για να έχουμε μία τάξη μεγεθών, οι κορυφαίοι influencers το TikTok αμείβονται με περίπου 50 χιλ. ευρώ για κάθε ανάρτηση που κάνουν στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 

Στο παιχνίδι και η Microsoft

Παρά τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ να θέσει το κινεζικής προέλευσης TikTok εκτός Αμερικής η Microsoft η οποία είχε ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του TikTok σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τον διάλογο ο οποίος βρίσκεται σε καλό δρόμο. Σύμφωνα με την Microsoft τα δεδομένα των χρηστών από τις ΗΠΑ θα παραμένουν εντός της χώρας ενώ κάνουν λόγο και για φορολογικά οφέλη που θα έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από την κίνηση αυτή. 

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση