Το YouTube συνεχίζει το μπλοκ στον Τραμπ για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 10:54 Το YouTube συνεχίζει το μπλοκ στον Τραμπ για τουλάχιστον άλλη μια εβδομάδα

Το YouTube, η οποία ανήκει στην Google, αποφάσε να παρατείνει για ακόμα μια εβδομάδα το μπλοκ στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με πιθανές βίαιες ενέργειες, στο κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορούν να ανέβουν νέα βίντεο ούτε να γίνονται απευθείας μεταδόσεις για μια περίοδο άλλων τουλάχιστον επτά ημερών», ανέφερε η δημοφιλέστερ η πλατφόρμα.

«Τα σχόλια θα συνεχίσουν να είναι απενεργοποιημένα επ’ αόριστον κάτω από τα βίντεο του καναλιού», συμπλήρωσε.

Αρχικά, το YouTube αδρανοποίησε στις 13η Ιανουαρίου τον λογαριασμό του Τραμπ, που είχε 2,77 συνδρομητές, για επτά ημέρες. Η πλατφόρμα είχε επίσης κατεβάσει βίντεο που οι διαχειριστές του έκριναν ότι παραβίαζε τους όρους χρήσης της υπηρεσίας, πιο συγκεκριμένα τη ρητή απαγόρευση υποκίνησης βίας.

 Μη κυβερνητικές οργανώσεις ασκούσαν ολοένα μεγαλύτερη πίεση, φθάνοντας στο σημείο να απειλούν την Google ότι θα έκαναν διαφημιστικό μποϊκοτάζ στην πλατφόρμα, κάτι που είχαν επίσης πράξει στην περίπτωση του Facebook το καλοκαίρι.

Μπλοκ παντού για τον Τραμπ

Μετά την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο από πλήθος οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ την 6η Ιανουαρίου, οι γίγαντες της τεχνολογίας άρχισαν να εφαρμόζουν πολύ πιο αυστηρά τους όρους χρήσης τους από ό,τι στο παρελθόν.

Facebook και Instagram ανέστειλαν αρχικά επ’ αόριστον, κατόπιν οριστικά, τα προφίλ το απερχόμενου προέδρου. Το Twitter ανέστειλε οριστικά τη λειτουργία του λογαριασμού του. Snapchat και Twitch αντέδρασαν με παρόμοιο τρόπο. Apple, Google και Amazon πήραν μέτρα κατά του Parler, που προτιμούν πολλοί οπαδοί του Τραμπ, είτε αποκλείοντάς το από τα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών τους, είτε στερώντας του τη φιλοξενία.

Οι εταιρείες αυτές θέλουν να αποφύγουν οπωσδήποτε να κατηγορηθούν πως διευκόλυναν τυχόν νέα βίαια επεισόδια ενόψει ή κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος θα ορκιστεί έξω από το Καπιτώλιο και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 12:00 (19:00 ώρα Ελλάδας).

Εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην αμερικανική πρωτεύουσα, ακόμη μια ψηφιακή πλατφόρμα, η Airbnb, ακύρωσε όλες τις κρατήσεις διαμερισμάτων και άλλων καταλυμάτων στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση