Η Apple προσθέτει νέα emoji διαφυλετικών ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 21:27 Η Apple προσθέτει νέα emoji διαφυλετικών ομόφυλων ζευγαριών

Στην ενημέρωση περιλαμβάνονται μια θηλυκότητα με γενειάδα, 200 διαφορετικές επιλογές τόνου δέρματος για διαφυλετικά και ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και gender-neutral επιλογές.

Η Apple έχει προσθέσει 217 νέα emoji στην τελευταία της ενημέρωση για το iOS 14.5, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συμπεριληπτικών προσθηκών, στηρίζοντας τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Στην ενημέρωση περιλαμβάνονται μια θηλυκότητα με γενειάδα, 200 διαφορετικές επιλογές τόνου δέρματος για διαφυλετικά και ομόφυλα ζευγάρια με επιπλέον επιλογές για αρρενωπότητες, θηλυκότητες, αλλά και gender-neutral επιλογές.

Η Apple προσθέτει νέα emoji διαφυλετικών ομόφυλων ζευγαριών
 

Ο μεγαλύτερος αριθμός νέων emoji σχετίζεται με την ατομική αναπαράσταση των ζευγαριών. Οι προηγούμενες ενημερώσεις είχαν επιτρέψει διάφορες επιλογές τόνου δέρματος και φύλου στα emoji ατόμων που κρατούνταν από το χέρι. Η νέα ενημέρωση επεκτείνει τις ίδιες επιλογές στα ζευγάρια. Από τα 217 νέα emoji, 200 σχετίζονται με αυτήν την επιλογή.

Τα μαλλιά του προσώπου δεν περιορίζονται πλέον σε πρότυπα αρρενωπότητας. Οι χρήστες μπορούν τώρα να επιλέξουν από πολλά emoji με γένια, μερικά από τα οποία η Guardian σημείωσε ότι μοιάζουν εντυπωσιακά με την Conchita Wurst, νικήτρια του διαγωνισμού της Eurovision του 2014.

Η Apple προσθέτει νέα emoji διαφυλετικών ομόφυλων ζευγαριών
 

Όπως γράφει το avmag.gr, οι ενημερώσεις emoji iOS 14.2 του περασμένου έτους περιλάμβαναν τη σημαία της υπερηφάνειας των τρανς ατόμων, τα σύμβολα για την τρανς και intersex ορατότητα και περισσότερες επιλογές για νύφες και γαμπρούς. Η Apple είχε συμπεριλάβει ακόμη nonbinary βαμπίρ, νεράιδες, τζίνι, γοργόνες και άλλα emoji σε μια προηγούμενη ενημέρωση.

Η ενημέρωση του iOS 14.5 βρίσκεται σε δοκιμή beta, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή φέτος.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση