Google Doodle: Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 10:31 Google Doodle: Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και το Google Doodle κάνει ένα ταξίδι σε μια σειρά γυναικών που έμειναν στην ιστορία και κατέγραψαν πρωτιές.

Στο βίντεο του Doodle επισημαίνονται οι πρωτοπόρες γυναίκες που αμφισβήτησαν το status quo και άνοιξαν το δρόμο στην εκπαίδευση, τα πολιτικά δικαιώματα, την επιστήμη, την τέχνη και πολλά άλλα.

Το βίντεο Doodle αποτίει φόρο τιμής σε αυτές τις ηρωίδες απεικονίζοντας τα χέρια που έχουν ανοίξει τις πόρτες για γενιές γυναικών.

Ενώ μερικοί πρώτοι επιτυγχάνουν κάτι εντυπωσιακά νέο, άλλοι λαμβάνουν μια αναγνώριση ή δικαίωμα που έχει καθυστερήσει πολύ.

Το σημερινό Doodle γιορτάζει τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο που ξεπέρασαν τα εμπόδια της εποχής τους για να δημιουργήσουν μια διαρκή κληρονομιά. Αυτές οι πρώτες στέκονται στους ώμους αμέτρητων άλλων - γυναίκες που έθεσαν τα θεμέλια, στο παρελθόν, για να ανοίξουν οι σημερινές πόρτες και να σπάσουν οι γυάλινες οροφές. "Προς τιμήν των αγώνων του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος - Καλή Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας!" αναφέρει το βίντεο.

Πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση