Το βίντεο «Charlie Bit My Finger» δεν θα διαγραφεί από το youtube

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 18:37 Το βίντεο «Charlie Bit My Finger» δεν θα διαγραφεί από το youtube

Την ευκαιρία να απολαμβάνουν για πολύ ακόμα το viral βίντεο «Charlie Bit My Finger» θα έχουν οι χρήστες του youtube.

Το viral βίντεο «Charlie Bit My Finger» με περισσότερες από 885 εκατομμύρια προβολές από το 2007 που ανέβηκε στην πλατφόρμα, πριν από μερικές μέρες πουλήθηκε αντί του ποσού των 622.000 ευρώ.

Η οικογένεια που το ανέβασε όμως υποσχέθηκε να το διαγράψει μετά την πώληση του ως NFT (Non-fungible token). Ωστόσο κάτι τέτοιο τελικά δεν θα γίνει, αφού ο αγοραστής δεσμεύτηκε να το αφήσει προκειμένου να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι.

Ο πατέρας της οικογένειας των δύο παιδιών μιλώντας για την απόφαση αυτή ανέφερε: «Μετά τη δημοπρασία, μιλήσαμε με τον αγοραστή, ο οποίος τελικά αποφάσισε να διατηρήσει το βίντεο στο youtube.

Ο αγοραστής θεώρησε ότι το βίντεο είναι ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής κουλτούρας και δεν θα έπρεπε να καταργηθεί. Θα παραμείνει στο youtube για να συνεχίσει να το απολαμβάνει ο κόσμος».

Σε αυτό το βίντεο διάρκειας 55 δευτερολέπτων, βλέπουμε έναν μικρό Βρετανό, τον Χάρι, να κρατάει στην αγκαλιά του τον μικρό του αδελφό Τσάρλι. Το σκηνικό παίρνει «δραματική» τροπή, όταν ο πρώτος βάζει τον δείκτη του στο στόμα του μωρού και προς μεγάλη έκπληξή του ο Τσάρλι κλείνει το στόμα του, δαγκώνοντάς το. Τότε, ο Χάρι λέει τις δύο φράσεις που ενθουσίασαν τους χρήστες του διαδικτύου: «εεε, Τσάρλι» και «Τσάρλι, αυτό με πόνεσε πραγματικά».

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 11 λογαριασμοί έκαναν προσφορά, όμως μεταξύ δύο χρηστών κρίθηκαν όλα: του «mememaster» και του «3fmusic», με τον τελευταίο να επικρατεί.

Η συλλογή των NFT είναι μια τάση, η δημοφιλία της οποίας εκτινάχθηκε τον περασμένο χρόνο, καθώς δύο δισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια σε αυτήν την αγορά, μονάχα το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο NonFungible.com.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση