Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα Windows 11 με πολλές εκπλήξεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 19:16 Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα Windows 11 με πολλές εκπλήξεις

H Microsoft άνοιξε τα χαρτιά της για τη νέα έκδοση του λειτουργικού της και έτσι αποκάλυψε επίσημα τα Windows 11.

Όπως ήταν λογικό, η αμερικανική εταιρεία αποκάλυψε αλλαγές στο περιβάλλον εργασίας, στο Window Store και αρκετές βελτιώσεις στα του multitasking. Το νέο Start Menu έχει ένα «φρέσκο» Start Button που είναι στο κέντρο της μπάρας εργασιών, ενώ το περιβάλλον χρήστης θυμίζει αρκετά αυτό που είχε παρουσιαστεί για τα Windows 10X.

Windows 11

Η λογική του Start Menu είναι αυτή των Live Tiles που είδαμε και στα Windows 8, περιλαμβάνει ένα ειδικό search bar, ενώ και όλα τα παράθυρα έρχονται με κυρτές γωνίες στα άκρα τους. Όπως είναι λογικό, το gaming έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με υποστήριξη για DirectX 12 Ultimate, λειτουργίες Xbox και αρκετά ακόμη στοιχεία.

Το νέο Windows Store φέρνει την απαραίτητη φρεσκάδα για τους χρήστες, ενώ και η αμερικανική εταιρεία σημείωσε πως είναι το πιο ασφαλές λειτουργικό που έχει δώσει στην κυκλοφορία μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά τον Edge browser των Windows 11, θα είναι ταχύτερος και ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει τα tabs του σε οριζόντια ή κάθετη μπάρα. Συνολικά, η Microsoft αποκάλυψε πως οι ενημερώσεις του λειτουργικού θα είναι πλέον 40% μικρότερες.

Τα Snap Layouts είναι μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στον χρήστη να προσαρμόζει σε σειρά τις ανοιχτές εφαρμογές του με προκαθορισμένα μεγέθη και τοποθεσίες για τα ενεργά παράθυρα. Έτσι, δεν θα χάνει τίποτα από όλα όσα δουλεύει εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα, θα μπορεί να ορίσει και Snap Groups, τα οποία είναι ουσιαστικά…πακεταρισμένα σετ προγραμμάτων που δουλεύουν ταυτόχρονα και άρα θα μπορεί να έχει έτοιμα κάποια σετ ανάλογα με τη δουλειά που έχει να κάνει κάθε φορά.

Windows 11

Σημαντική ήταν και η ανακοίνωση ενσωμάτωσης του Teams στο λειτουργικό που θα επιτρέπει ταχύτερα την επικοινωνία με συνεργάτες και φίλους, μέσω της πλατφόρμας που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τον καιρό της πανδημίας.

Windows 11

Στο μενού του λειτουργικού θα υπάρχουν πλέον και τα Windows Widgets που θα δουλεύουν στη λογική των σχετικών widgets στα smartphones και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα φέρνουν στον χρήστη όλες τις πληροφορίες που αναζητά συνήθως, όπως πχ. τον καιρό ή την κίνηση στους δρόμους.

Windows 11

Εύκολη θα είναι η χρήση των Windows 11 σε tablet mode, αφού το λειτουργικό είναι σχεδιασμένο και για οθόνες αφής σε φορητές συσκευές, ενώ θα υποστηρίζεται και απτική ανάδραση με τη χρήση stylus. Ανανεωμένο είναι και το προσφερόμενο πληκτρολόγιο στην οθόνη για ακόμη καλύτερη απόδοση.

Windows 11

Για όσους ενδιαφέρονται για τα της διασκέδασης, όλες οι πλατφόρμες streaming θα είναι σε ένα ενιαίο περιβάλλον και θα μπορούν να προσφέρουν το περιεχόμενό τους τόσο στην οθόνη της συσκευής, όσο και σε μια τηλεόραση στο χώρο μέσω ασύρματης επικοινωνίας.

Windows 11

Φτάνοντας στα του gaming, πήρε το λόγο η Sarah Bond, αντιπρόεδρος του τμήματος Xbox, και ανακοίνωσε πως σε επίπεδο PC gaming, τα Windows 11 θα προσφέρουν τις καλύτερες επιδόσεις. Το Auto-HDR θα υποστηρίζεται με τον τρόπο που το έχουμε δει στο Xbox, δηλαδή θα προστίθεται τεχνητά ακόμη και σε τίτλους που δεν το προσφέρουν από τους δημιουργούς τους, για ακόμη καλύτερη αντίθεση στα χρώματα και τους φωτισμούς. Πάνω από 1000 παιχνίδια θα βελτιστοποιηθούν αυτόματα στο ξεκίνημα της πορείας του νέου λειτουργικού.

Windows 11

Με τη βοήθεια του Direct Storage API, τα παιχνίδια θα «τρέχουν» ταχύτερα και τα δεδομένα θα φτάνουν πιο άμεσα στην κάρτα γραφικών και σε όλες τις επεξεργαστικές μονάδες. Όπως αναμενόταν, το Xbox Game Pass θα έρχεται ενσωματωμένο στα Windows 11, προσφέροντας άμεση πρόσβαση στην υπηρεσία και τα παιχνίδια της. Κάτι ανάλογο θα ισχύει και με το xCloud. Άμεση θα είναι η υποστήριξη και όλων των χειριστηρίων που κυκλοφορούν, ακόμη και των πιο εξεζητημένων, όπως το Adaptive Controller.

Επόμενη στάση της παρουσίασης ήταν στο νέο Microsoft Store. Ο σχεδιασμός του έχει αλλάξει αρκετά και η αμερικανική εταιρεία σημείωσε πως θέλει όλες τις τεχνολογίες να υπάρχουν μέσα στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως όλες οι εφαρμογές του Android έρχονται στα Windows 11 και μάλιστα μπορούν να ενσωματωθούν στο Start Menu ή το Task Bar!

Η νέα έκδοση θα δοθεί δωρεάν σε όσους έχουν έκδοση Windows 10 και το μόνο που χρειάζεται είναι να εξασφαλίσετε πως ο υπολογιστής σας είναι αρκετά ισχυρός ώστε να τα "σηκώνει". Η Microsoft ανακοίνωσε απλά πως θα χρειάζεστε 64bit CPU, 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ η αναβάθμιση θα έρθει μέσω του κλασικού Windows Update.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση