Το πιο ακριβό βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών – Πωλήθηκε για 1,56 εκατ. δολάρια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 18:20 Το πιο ακριβό βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών – Πωλήθηκε για 1,56 εκατ. δολάρια

Πολλοί από εσάς ίσως θελήσετε να ψάξετε τις κούτες που κρατάτε τα παλιά πράγματα σας, καθώς ένα αντίτυπο του Super Mario 64 και έγινε το πιο ακριβό βιντεοπαιχνίδι που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία, με την τιμή του να ανέρχεται σε 1,56 εκατ. δολάρια!

Πρόκειται για ένα βίντεοπαιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε την δεκαετία του ’90 και ακόμα βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία, χωρίς να έχει ανοιχτεί ποτέ. Εσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ πώλησης παιχνιδιού και πέτυχε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία από την εταιρεία αξιολόγησης βιντεοπαιχνιδιών WataGames.

 

Heritage Auctions

Ο οίκος δημοπρασιών Heritage Auctions στις ΗΠΑ είπε ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ένα βιντεοπαιχνίδι πωλείται για 7ψήφιο νούμερο. Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη πώληση έσπασε ένα ρεκόρ που δημιούργήθηκε την προηγούμενη ημέρα, καθώς ένα άλλο κλασικό παιχνίδι της Nintendo, το The Legend of Zelda, πουλήθηκε για 870.000 δολάρια.

Όσον αφορά το Super Mario 64, κυκλοφόρησε το 1996, βασίστηκε στην πρώτη έκδοση της σειράς που έκανε το ντεμπούτο της το 1985 και ήταν το πρώτο παιχνίδι στο οποίο ο χαρακτήρας του Super Mario ήταν σε 3-D. Σύντομα έγινε το βιντεοπαιχνίδι με τις καλύτερες πωλήσεις, και μέχρι σήμερα, σχεδόν 12 εκατομμύρια αντίτυπα του έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο.

Όπως καταλαβαινετε, η αγάπη του κόσμου για τον Super Mario είναι αυτή που έχει καταστήσει οτισδήποτε συνδέεται με το όνομα του συλλεκτικό. Πριν την δημοπρασία του περασμένου Σαββατοκύριακου, ο τίτλος του πιο ακριβού βιντεοπαιχνιδιού ανήκε σε ένα σφραγισμένο αντίγραφο του Super Mario Bros. του 1986 που πουλήθηκε για 660.000 δολάρια.

 

Πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση