Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tο επόμενο προϊόν της Facebook θα είναι γυαλιά

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 16:13 Tο επόμενο προϊόν της Facebook θα είναι γυαλιά

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ επιβεβαίωσε πως το επόμενο project που θα κυκλοφορήσει η Facebook θα είναι τα γυαλιά που είχε 'τάξει' από το 2019. Δεν θα είναι η τελική μορφή αυτών που έχει οραματιστεί, αλλά ένα 'καλωσόρισμα'.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε ενημερώσει από πέρυσι πως έχει πλάνα που αφορούν την παραγωγή γυαλιών. Προηγουμένως είχε δημιουργήσει ειδικό τμήμα (Facebook Reality Labs) που πια έχει 60.000 υπαλλήλους και ασχολούνται με πολλά περισσότερα από τα γυαλιά. Αυτά όμως, θα λανσαριστούν πρώτα και μάλιστα, στην πιο πρώιμη μορφή όσων έχει οραματιστεί ο Ζάκερμπεργκ.

Το αφεντικό του τεχνολογικού κολοσσού είχε αποκαλύψει και το όνομα της εταιρίας με την οποίαν συζητούσε συνεργασία: ήταν η Essilor Luxoticca, όπου ανήκει η Ray-Ban. Αυτό το logo θα υπάρχει στο ζευγάρι γυαλιών που θα εμφανίσει η Facebook, ως το επόμενο προϊόν της. Προφανώς και δεν θα είναι ένα απλό ζευγάρι γυαλιών, αλλά ένα έξυπνο.

Τι θα κάνει; Ο επικεφαλής του τμήματος AR/VR της Facebook, Άντριου Μπόσουορθ είπε πως “προσπαθούμε να μην τα αποκαλέσουμε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (σ.σ. δεν είναι κάτι που προσφέρουν). Κάνουν όμως, πολλά που τελικά, θα γίνουν ζωτικής σημασίας για την επαυξημένη πραγματικότητα. Δίνουν πράγματα που δεν μπορούσε να δει προηγουμένως ο κόσμος, συγκεντρωμένα σε ένα μέρος. Θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραμένουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους και να μη ξανανιώσουν πως έχουν αποκοπεί από κάποιον”.

Το project στο οποίο εντάσσονται τα γυαλιά ονομάστηκε Project Aria και αφορά το τελικό πλάνο του Ζάκερμπεργκ που είναι το πέρασμα μας στο metaverse. Στην τελική μορφή θα παρουσιάζουν τα πάντα σε 3D. Θα περιλαμβάνει διάφορα καλούδια (σχετικά με αισθητήρες) και θα μας βοηθάει από το να βρίσκουμε το δρόμο μας έως τα χαμένα κλειδιά, αν τυχόν το φαγητό που έχουμε μπροστά μας για να φάμε μπορεί να μας κάνει -κάπως- κακό. Το Project Aria “θα σας κάνει να ξεχάσετε τα laptop”. Το beta test ανέλαβαν εργαζόμενοι στη Facebook. Σε ό,τι αφορά τα γυαλιά, δεν θα σας δείχνουν εικόνες. Πιο πολύ θα βασίζονται στον ήχο.

Γιατί δεν θα έχουν όμως, εικόνες: διότι υπάρχουν νόμοι περί ιδιωτικότητας που περιορίζουν τις wearable κάμερες. Τι θα έχουν αυτά τα γυαλιά; Όσοι ασχολούνται μαζί τους αρνούνται να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Αν δηλαδή, θα κάνουν φωνητικές κλήσεις, αν θα έχουν πρόσβαση σε smart assistant. Πιθανολογείται πως τα γυαλιά της Facebook θα είναι σαν τα Echo Frames της Amazon (παρέχουν πλήρη πρόσβαση στο Alexa όπου και αν είναι αυτοί που τα φορούν όπως και σε όλα τα notifications) και οι ειδικοί που πληρώνει ο Ζάκερμπεργκ θα το συνεχίσουν από εκεί.

Πηγή: news247.gr