Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγοράστηκε για 1,6 δισ. δολάρια το στούντιο που δημιούργησε το «Gollum»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 10:53 Εξαγοράστηκε για 1,6 δισ. δολάρια το στούντιο που δημιούργησε το «Gollum»

Η Weta, με έδρα της Νέα Ζηλανδία, δημιουργήθηκε το 1993 με συγχρηματοδότη τον σκηνοθέτη Πίτερ Τζάκσον του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Tμήμα της Weta Digital, του στούντιο οπτικών εφέ που βρίσκεται πίσω από ταινίες όπως ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», πωλήθηκε έναντι 1,6 δισ. δολαρίων στην εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών Unity.

Η Weta, με έδρα της Νέα Ζηλανδία, δημιουργήθηκε το 1993 και συνιδρυτής της είναι ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, δημιουργός της κινηματογραφικής τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών».

Η εταιρεία είναι γνωστή για τη δημιουργία χαρακτήρων όπως η Neyriti στο Avatar, το Gollum στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τον Caesar από τον «Πλανήτη των Πιθήκων».

Η Unity βρίσκεται πίσω από παιχνίδια όπως το Pokémon Go και το Call of Duty: Mobile.

Με βάση συμφωνία, η Weta θα χωριστεί στα δύο: Τα τεχνολογικά της περιουσιακά στοιχεία θα πωληθούν στην Unity ως Weta Digital. Το τμήμα των οπτικών εφέ θα παραμείνει ως ξεχωριστή εταιρεία με την ονομασία WetaFX.

Οι εταιρείες λένε ότι η συμφωνία σημαίνει ότι τα εργαλεία ειδικών εφέ της Weta θα «εκδημοκρατιστούν».

«Μαζί, η Unity και η Weta Digital μπορούν να δημιουργήσουν ένα μονοπάτι για κάθε καλλιτέχνη, από οποιονδήποτε κλάδο, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα απίστευτα δημιουργικά και ισχυρά εργαλεία», δήλωσε ο Πίτερ Τζάκσον.

Πηγή: protothema.gr