Ferrari: Καταστράφηκε ένα μυστηριώδες υβριδικό πρωτότυπο (video)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 15:21 Ferrari: Καταστράφηκε ένα μυστηριώδες υβριδικό πρωτότυπο (video)

Πολλές φορές ατυχήματα αποκαλύπτουν νέα μοντέλα ή πρωτότυπα που δοκιμάζονται σε πραγματικές συνθήκες.

Τι κρύβεται κάτω από αυτό το αμάξωμα της SF90 Stradale με καμουφλάζ;

Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν διαρκώς. Παρά τις δοκιμές μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίες έχουν περιορίσει σημαντικά τις δοκιμές στο δρόμο, οι εταιρίες εξακολουθούν να τεστάρουν τα πρωτότυπά, των νέων μοντέλων τους, σε πραγματικές συνθήκες.

Αυτό που βλέπετε είναι ότι έμεινε από ένα πρωτότυπο Ferrari SF90 Stradale, μετά από ατύχημα, που συνέβη πριν από λίγες ημέρες κοντά στην πόλη Hoffenheim της Γερμανίας.

Στην περιοχή υπάρχει η πίστα της Formula 1 του Hockenheim, οπότε το πιθανότερο είναι ότι κατευθυνόταν προς σε αυτή την κατεύθυνση.

Το video από το σημείο, που κοινοποιήθηκε από το κανάλι Einsatz-Report24 δείχνει ένα δυνατό ατύχημα. Το χτύπημα έγινε μετά τα μεσάνυχτα σε ευθεία, χωρίς να εμπλέκονται άλλα αυτοκίνητα. Οι λήψεις του εσωτερικού δείχνουν μια πλήρη διάταξη πρωτοτύπου δοκιμών, με πρόσθετα μηχανήματα παρατήρησης και τεράστιους διακόπτες απενεργοποίησης για να βγουν εκτός λειτουργείας τυχόν πειραματικά συστήματα σε περίπτωση σοβαρού προβλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αερόσακος δεν φαινόταν να έχει ανοίξει.

Όμως γιατί η Ferrari δοκιμάζει ακόμα ένα όχημα που έκανε το ντεμπούτο του πριν από σχεδόν δύο χρόνια και ήδη πωλείται; Από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται να είναι η παραλλαγή Spider, της οποίας οι παραδόσεις μόλις ξεκίνησαν.

Έτσι υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις: Η πρώτη πως αυτό είναι ένα δοκιμαστικό «μουλάρι» για το μοντέλο SF90 με την μεγαλύτερη ιπποδύναμη (η Assetto Fiorano) και η δεύτερη πως η Scuderia δοκιμάζει και άλλα υβριδικά συστήματα.

Η διάταξη στην τοποθέτηση του κινητήρα (στο κέντρο) και του υβριδικού συστήματος κάνει την SF90 το τέλειο δοκιμαστικό όχημα για τον συνδυασμό βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα. Άλλωστε τα δύο λογότυπα στο πλάι του καμουφλάζ προειδοποιούσαν, τους πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο, ότι αυτό το δοκιμαστικό πρωτότυπο έχει και ηλεκτροκινητήρα.

Σας θυμίζουμε, πως η SF90 δοκιμάστηκε στο αμάξωμα μίας 488 το 2019 , οπότε αυτή η τελευταία SF90 θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο δοκιμής για κάτι νέο ή απλά για ένα ενισχυμένο υβριδικό σύστημα.

Πηγή: Newsauto.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση