DS E-Tense Performance: Το ηλεκτρικό supercar με την απίστευτη ροπή των 8.000 Nm

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 12:30 DS E-Tense Performance: Το ηλεκτρικό supercar με την απίστευτη ροπή των 8.000 Nm

To ηλεκτρικό concept της DS Automobiles αποδίδει ισχύ 815 ίππων και ενσωματώνει τεχνολογία βγαλμένη από τους αγώνες Formula E.

Η DS Automobiles έχει θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της στρατηγικής της. Από το 2019, η γαλλική μάρκα έχει ξεκινήσει τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, με στόχο από το 2024 κάθε νέο της μοντέλο να είναι 100% ηλεκτρικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η DS Automobiles ήταν ο πρώτος premium κατασκευαστής που συμμετείχε στο Πρωτάθλημα της ηλεκτρικής Formula E. Από εκεί άντλησε την πολύτιμη εμπειρία και τεχνογνωσία της DS PERFORMANCE, του αγωνιστικού τμήματός της, για να δημιουργήσει το πρωτότυπο DS E-TENSE PERFORMANCE.

© Laurent Nivalle
DS E-Tense Performance Concept © LAURENT NIVALLE

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κινητό εργαστήριο όπου θα αναλυθεί και θα εξελιχθεί η συμπεριφορά διαφόρων εξαρτημάτων με στόχο τη μελλοντική τους χρήση σε μοντέλα παραγωγής. Ο Jean-Éric Vergne και ο Antonio Felix da Costa, αμφότεροι πρωταθλητές της Formula E, θα εναλλάσσονται στο τιμόνι του πρωτοτύπου για να ολοκληρώσουν την εξέλιξή του, πριν ξεκινήσουν οι εκτενείς δοκιμές σε πίστες και ανοιχτούς δρόμους.

Το τετρακίνητο DS E-TENSE PERFORMANCE διαθέτει πλαίσιο από ανθρακόνημα και σύστημα μετάδοσης κίνησης από το μονοθέσιο της Formula E. Αυτό αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που δίνουν συνδυασμένη ισχύ 600 kW (250 kW εμπρός και 350 kW πίσω) που αντιστοιχεί σε 815 ίππους. Ακόμη πιο εντυπωσιακή όμως είναι η μέγιστη τιμή της ροπής που φτάνει τα 8.000 Nm στους τροχούς!

Οι κινητήρες είναι εξελιγμένοι από την DS PERFORMANCE για τη Formula E. Από εκεί προέρχεται και το εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα αναγέννησης ενέργειας που εξασφαλίζει άνευ προηγουμένου ικανότητα αναγέννησης 600 kW. Είναι αξιοσημείωτο πως το φρενάρισμα γίνεται αποκλειστικά μέσω του συγκεκριμένου συστήματος!

¢ LAURENT NIVALLE
DS E-Tense Performance Concept © LAURENT NIVALLE

Η μπαταρία είναι ένας από τους σημαντικούς πυλώνες του μοντέλου. Είναι κόμπακτ σε διαστάσεις και βρίσκεται μέσα σε ειδική “φωλιά” από ανθρακόνημα και αλουμίνιο, που είναι και αυτή σχεδιασμένη από την DS PERFORMANCE. Η θέση της είναι πίσω και στο κέντρο, για βέλτιστη κατανομή βάρους ανά άξονα.

Η μπαταρία του DS E-TENSE PERFORMANCE εμπνεύστηκε από τους αγώνες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αναπτύχθηκε από κοινού με την Total Energies και τη θυγατρική της Saft. Το αποτέλεσμα της έρευνας, κρύβει μια καινοτόμο χημεία και ένα αντίστοιχα προηγμένο σύστημα ψύξης για τις κυψέλες.

© Laurent Nivalle
DS E-Tense Performance Concept © LAURENT NIVALLE

Η σχεδίαση του πρωτοτύπου δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει επίσης τομέα έρευνας κι εξέλιξης για το DS DESIGN STUDIO PARIS, έτσι ώστε η εντυπωσιακή εμφάνιση να συνδυάζεται από αεροδυναμική σιλουέτα. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από μια νέα ψηφιακή επιφάνεια στη θέση της γρίλιας, όπου προβάλλεται το λογότυπο της DS Automobiles με ένα τρισδιάστατο εφέ και συνοδεύεται από ένα επίσης ειδικό εφέ “καλωσορίσματος” από τα φώτα.

Τα τελευταία προσφέρουν μεγάλη εμβέλεια φωτισμού. Συνολικά, αποτελούνται από 800 LED για να προκύπτει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δύο κάμερες τοποθετημένες αντί για προβολείς επιτρέπουν τη συλλογή χρήσιμων δεδομένων για επεξεργασία από την κεντρική μονάδα του μοντέλου.

© LAURENT NIVALLE
DS E-Tense Performance Concept © LAURENT NIVALLE

Ιδιαίτερο είναι και το χρώμα του αμαξώματος, το οποίο αλλάζει ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες φωτισμού και τη γωνία από την οποία βλέπει κανείς το αυτοκίνητο. Η αντίθεση έχει τον πρώτο λόγο, με τις γυαλιστερές μαύρες επιφάνειες να απλώνονται μέχρι το καπό. Οι τροχοί έχουν διάμετρο 21 ιντσών και εισάγουν ένα μοναδικό αεροδυναμικό προφίλ με τα ειδικά ένθετα που έχουν πάνω τους.

Στο εσωτετρικό, τα bucket καθίσματα και το τιμόνι προέρχονται απευθείας από τη Formula E και δημιουργούν ένα περιβάλλον αφιερωμένο στις υψηλές επιδόσεις. Η άνεση και η προσοχή στη λεπτομέρεια περικλείονται επίσης με το ειδικό ένθετο που αποτελείται από μαύρο δέρμα.

Τον ήχο έχει αναλάβει η Focal. Το ηχοσύστημα FOCAL Utopia περιλαμβάνει ένα ζευγάρι ηχεία Scala Utopia Evo σε πρωτότυπα χρώματα. Τα ηχεία αυτά, που είναι φτιαγμένα με τα καλύτερα εξαρτήματα, αποτελούν ένα είδος “κοσμήματος” για την καμπίνα, δίνοντας παράλληλα και ένα μοναδικό, όσο και χαρακτηριστικό ήχο.

DS E-TENSE PERFORMANCE για οδήγηση σε NFT

Το πρωτότυπο DS E-TENSE PERFORMANCE θα είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή NFT (Non - Fungible Token). Τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις θα προσφερθούν στο διάστημα από 7 Φεβρουαρίου μέχρι μέχρι το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, στις 23 Οκτωβρίου. Η NFT εκδοχή του DS E-TENSE PERFORMANCE, εξελίχθηκε από την GOATi Entertainment και θα είναι διαθέσιμη για να οδηγηθεί στην πλατφόρμα Pavillion.

 

 

Group Karellis: Επίσημος Έμπορος και Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής DS Automobiles για την Φθιώτιδα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Τηλέφωνα: 22310 23563, 43341, 47535 ή επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας στο 2ο Χλμ Ν.Ε.Ο Λαμίας - Αθήνας, για να γνωρίσετε και οδηγήσετε όλα τα νέα μοντέλα της DS.
Προσαρμοσμένη αναζήτηση