To Netflix αγόρασε τη Next Games και γίνεται ένας ψυχαγωγικός κολοσσός

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2022 15:34 To Netflix αγόρασε τη Next Games και γίνεται ένας ψυχαγωγικός κολοσσός

Αγόρασε έναντι 65 εκ. την εταιρεία που έφτιαξε το mobile RPG Stranger Things.

Το Netflix έχει κάνει εδώ και λίγους μήνες άνοιγμα στον χώρο των video games φιλοδοξώντας να γίνει η πλατφόρμα που θα περνάμε όλη μας την ημέρα, είτε βλέποντας ταινίες, είτε παίζοντας παιχνίδια. Αλλά τώρα η κατάσταση σοβαρεύει με την κίνηση εξαγοράς της φινλανδικής Next Games.

Με ένα post στο blog του, o αντιπρόεδρος του Netflix Mike Verdu ανακοίνωσε την εξαγορά της Next Games και τον ταυτόχρονο εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης mobile παιχνιδιών. Ανάμεσα στους επιτυχημένους τίτλους που διαθέτει η Next Games είναι το RPG Stranger Things: Puzzle Tales και δύο διαφορετικά παιχνίδια που βασίζονται στο Walking Dead.

Τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα μέσα από το Netflix δεν έχουν έξτρα χρέωση και αυτό σημαίνει ότι κάνοντας χρήση της συνδρομής της πλατφόρμας μπορεί κάποιος να παίξει χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές διαφημίσεων ή in-app αγορές. Σε αυτά θα προστεθούν και τα παιχνίδια της Next Games και όχι μόνο.

Η εξαγορά αυτή είναι μόνο η αρχή για το Netflix και σύμφωνα με τον Verdu, με τη streaming πλατφόρμα να σκοπεύει να επεκταθεί σταδιακά και πέρα από τα mobile παιχνίδια και να μπει στα χωράφια του σοβαρού gaming. Τα μέχρι τώρα παιχνίδια που προσφέρει το Netflix είναι όλα από εξωτερικές συνεργασίες και τώρα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει το δικό της content.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα η βιβλιοθήκη του Netflix θα στραφεί στο αποκλειστικό content όπως έγινε με το Asphalt Xtreme, ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την εξαγορά του Night School Studio, στην οποία προχώρησε το Netflix πέρσι.     

Παρά το μέγεθος που έχει το Netflix σαν streaming πλατφόρμα, δεν συνηθίζει τις κινήσεις εξαγοράς και αυτό φαίνεται να αλλάζει δραστικά τα τελευταία δυο χρόνια. Η αλλαγή πορείας μόνο συμπτωματική δεν είναι με τις κινήσεις των Microsoft και Sony που έχουν στήσει τις δικές τους υπηρεσίες παιχνιδιών με συνδρομή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν βγει γύρω από την εξαγορά, το Netflix θα δαπανήσει 65 εκ. € κάτι που μεταφράζεται σε 2€ ανά μετοχή, κάτι παραπάνω από το διπλάσιο σε σχέση με τη χρηματιστηριακή αξία της μετοχής, η οποία έκλεισε χτες στα 0,93€.

Πηγή: ratpack.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση