Η Microsoft βάζει “λουκέτο” στο ιστορικό browser Internet Explorer – Τι παίρνει τη θέση του;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 13:13 Η Microsoft βάζει “λουκέτο” στο ιστορικό browser Internet Explorer – Τι παίρνει τη θέση του;

H εταιρία Microsoft ανακοίνωσε το οριστικό τέλος της λειτουργίας ενός ιστορικού πλέον browser, που γνωρίσαμε στις αρχές του διαδικτύου.

Είναι σαν να τελειώνει μια ολόκληρη εποχή. Η Microsoft έκλεισε σήμερα για πάντα τον browser Internet Explorer. Η κίνηση αυτή έρχεται 27 χρόνια μετά την πρώτη δημιουργία του. Τι θα το αντικαταστήσει όμως;

Τι θα συμβεί αν πατήσεις το εικονίδιο;

Aπό σήμερα Τετάρτη, όσοι προσπαθήσουν να πατήσουν το Internet Explorer, θα ανακατευθυνθούν στο Microsoft Edge, το οποίο και λειτουργεί σαν τη νέα έκδοση του. Αυτή η απομάκρυνση της εταιρίας από το Explorer είχε ήδη ξεκινήσει από τον πρoηγούμενο χρόνο, όπου σε blog post είχαν ανακοινώσει ότι πλέον θα έδιναν βάση στο Μicrosoft Edge. Σ’ αυτό το post είχαν επίσης ξεκαθαρίσει, πως την σημερινή ημέρα, θα λάμβανε χώρα η οριστική παύση του Explorer για κάποιες εκδόσεις του Windows 10.

Ξεκίνησε το 1995

H ιστορία του Explorer, μας πάει πίσω στο 1995, όταν αφού λανσαρίστηκε από την Microsoft, έγινε ο πιο διαδεδομένος τρόπος πρόσβασης στο διαδίκτυο από τους χρήστες. Ωστόσο, το 2016, το Edge άρχισε σταδιακά να παίρνει τη θέση του, μέχρι την σημερινή οριστική κατάργηση του.

Γιατί το Explorer είναι σημαντικό;

Aν και τα τελευταία χρόνια το Explorer δεν είχε τη δημοτικότητα, των πρώτων ημερών της λειτουργίας του, υπήρχαν κάποιες επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούσαν για κάποιες εσωτερικές εφαρμογές. Για να βοηθήσει λοιπόν την κατάσταση, η Microsoft έχει προσθέσει ένα mode για Explorer στο Edge, ώστε να μπορέσουν οι παραπάνω εταιρίες να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους.

Πηγή: ozonweb.com

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση