Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Νέες τεράστιες αλλαγές στο feed με «στόχο» το… TikTok

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 20:31 Facebook: Νέες τεράστιες αλλαγές στο feed με «στόχο» το… TikTok

To TikTok σαρώνει τα τελευταία χρόνια, με το Facebook και τα υπόλοιπα social media να προσπαθούν να μιμηθούν τον επιτυχημένο αλγόριθμο και το feed του. Η Meta ανακοίνωσε επίσημα ότι προχωράει για ακόμη μία φορά σε αλλαγές στο feed του Facebook, προκειμένου να μπορέσει να ανταγωνιστεί καλύτερα το TikTok.

Πλέον το Facebook θα έχει δύο διαφορετικά feed για όλους τους χρήστες. Το πρώτο θα έχει όνομα «Home», όπου οι χρήστες του Facebook θα ανακαλύπτουν νέο περιεχόμενο, όπως βίντεο και φωτογραφίες επιλεγμένες από τον αλγόριθμο. Tο περιεχόμενο αυτό θα επιλέγεται βασισμένο στα ενδιαφέροντα των χρηστών τόσο από λογαριασμούς που ήδη ακολουθούν όσο και από άλλους λογαριασμούς, όπως κάνει δηλαδή και TikTok.

facebook home

Στο δεύτερο feed, με το όνομα «Feeds», θα εμφανίζεται περιεχόμενο αποκλειστικά από τους φίλους των χρηστών, τις σελίδες και τα groups που ακολουθούν. Η ταξινόμηση του περιεχομένου θα είναι από τα πιο πρόσφατα, όπως δηλαδή συμβαίνει τώρα στην καρτέλα “Most Recent” του feed του Facebook.

facebook feeds

Οι νέες τεράστιες αλλαγές εμφανίζονται ήδη στην εφαρμογή του Facebook, ενώ σταδιακά θα εμφανίζονται σε όλο και περισσότερους λογαριασμούς. Το Facebook και η Meta σχεδιάζουν να αυξήσουν το νέο περιεχόμενο που θα εμφανίζεται στο «Home», όσο βελτιώνεται ο αλγόριθμός τους.