Ρομποτικός μάγειρας: Ο Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες «γρηγορότερα και καλύτερα από τον άνθρωπο»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 10:20 Ρομποτικός μάγειρας: Ο Flippy 2 φτιάχνει τηγανητές πατάτες «γρηγορότερα και καλύτερα από τον άνθρωπο»

Εταιρεία στη Νότια Καλιφόρνια επιχειρεί να αυτοματοποιήσει την παραγωγή φαγητού σε εστιατόρια μέσω του Flippy 2, ρομπότ που τηγανίζει πατάτες. 

Ένας μεγάλος ρομποτικός βραχίονας, βγάζει κατεψυγμένες τηγανητές πατάτες κι άλλα τρόφιμα από τον καταψύκτη, τα βουτάει σε καυτό λάδι και στη συνέχεια τοποθετεί το έτοιμο για σερβίρισμα προϊόν σε ένα δίσκο.

O Flippy 2 μπορεί να μαγειρέψει πολλά γεύματα με διαφορετικές συνταγές ταυτόχρονα, μειώνοντας την ανάγκη για προσωπικό και, όπως λέει η εταιρεία παραγωγής, Miso Robotics Inc, επιταχύνει την παράδοση παραγγελιών στα drive-through.

«Όταν έρχεται μια παραγγελία μέσω του συστήματος του εστιατορίου, αυτό δίνει αυτόματα τις οδηγίες στον Flippy» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Miso, Mike Bell, σε συνέντευξή του.

«Το κάνει γρηγορότερα ή ακριβέστερα, πιο αξιόπιστα και πιο ευχάριστα από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Χρειάστηκαν πέντε χρόνια για την ανάπτυξη του Flippy και προσφάτως βγήκε στην αγορά. Ορισμένες αλυσίδες εστιατορίων έχουν, ήδη, υιοθετήσει τον ρομποτικό μάγειρα.

lightbox placeholder

Όταν το ρομπότ έπιασε δουλειά, οι κατασκευαστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν είχαν προβλέψει. Πελάτες συνέρρεαν για να το βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο. Αυτό, όμως, κρατούσε λίγο. 

«Όταν βάζουμε ένα ρομπότ σε μια τοποθεσία, οι πελάτες που έρχονται και παραγγέλνουν, όλοι βγάζουν φωτογραφίες, βιντεοσκοπούν, κάνουν ένα σωρό ερωτήσεις. Και τη δεύτερη φορά που έρχονται, φαίνεται ότι δεν το προσέχουν καν, το θεωρούν δεδομένο» είπε ο Bell.

Οι μηχανικοί της Miso έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τον Flippy 2 καθώς εργάζεται σε πραγματικό χρόνο, κάτι που τους επιτρέπει να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Η εταιρεία διαθέτει περίπου 90 μηχανικούς και ένα από τα επόμενα σχέδιά της είναι το Sippy, ένα ρομπότ παρασκευής ποτών που θα παίρνει την παραγγελία, θα φτιάχνει και σερβίρει τα ποτά.

lightbox placeholder

Με πληροφορίες από Reuters

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση