Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Siri «σκέτο»: Η Apple σκέφτεται να αφαιρέσει το "Hey" από το "Hey Siri"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 09:49 Siri «σκέτο»: Η Apple σκέφτεται να αφαιρέσει το "Hey" από το "Hey Siri"

Η Alexa ήδη ακούει στο όνομά της. Η Google χρειάζεται μία ακόμα λέξη, όπως και η Siri.

Η Apple σκέφτεται να απλοποιήσει τη φράση ενεργοποίησης "Hey Siri", διατηρώντας το μονολεκτικό "Siri". 

Στα 11 χρόνια από το ντεμπούτο της ηλεκτρονικής βοηθού που δέχεται φωνητικές εντολές, η Siri πέρασε από το iPhone στα iPad και ακόμα και τους υπολογιστές της εταιρείας. 

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται ο Mark Gurman του Bloomberg, η ψηφιακή βοηθός μπορεί σύντομα να αρχίσει ανταποκρίνεται και στο «σκέτο» "Siri" αντί για "Hey Siri". 

Ενώ μπορεί να φαίνεται σαν μια mikr;h αλλαγή, ο Gurman τονίζει ότι η αφαίρεση μιαςωκαι μόνο λέξης από τη φράση ενεργοποίησης προϋποθέτει μια σημαντική επανεκπαίδευση του μοντέλου τεχνητής νοημοσύνης. 

Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Apple ίσως εφαρμόσει την αλλαγή το 2023 ή το 2024, καθώς συνεχίζει να δοκιμάζει τη νέα φράση ενδοεταιρικά, συλλέγοντας τα απαραίτητα δεδομένα για να διασφαλίσει ότι ο αλγόριθμος θα είναι ανταγωνιστικός με αυτούς της Amazon Alexa και της Google Nest. 

Επί του παρόντος, οι χρήστες της Alexa μπορούν ήδη να την «ξυπνούν» λέγοντας απλώς το όνομά της, αλλά η υπηρεσία Google Assistant εξακολουθεί να απαιτεί είτε το "Hey Google" είτε το "Ok Google" για ακούσει και να υπακούσει στις φωνητικές εντολές.

Πηγή: lifo.gr