Σάρωσε η Nintendo στα Όσκαρ των video games (vids)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 09:59 Σάρωσε η Nintendo στα Όσκαρ των video games (vids)

Έχουν και τα βιντεοπαιχνίδια τα Όσκαρ τους.

Λίγες ημέρες πριν η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών θα απονείμει τα κινηματογραφικά βραβεία στις 4 Μαρτίου, η Ακαδημία Διαδραστικών Τεχνών και Επιστημών έδωσε τα δικά της βραβεία, τα D.I.C.E (σ.σ. Design, Innovate, Communicate, Entertain).

Μεγάλος νικητής φέτος ήταν η Nintendo, που είχε παρουσία στα 10 από τα 24 βραβεία της απονομής, με τέσσερα από αυτά να πηγαίνουν στο βιντεοπαιχνίδι που λάνσαρε μαζί με την κονσόλα Switch, το «Legend of Zelda: Breath of the Wild».

Η επική περιπέτεια με ήρωα τον Link, που κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου 2017, κέρδισε στις εξής κατηγορίες: Παιχνίδι της χρονιάς, Σκηνοθεσία παιχνιδιού, Σχεδιασμός παιχνιδιού, Adventure της χρονιάς.

Η Nintendo κέρδισε επίσης στην κατηγορία Mobile Game της χρονιάς. Μπορεί ο Mario να μην εντυπωσίασε στα smartphones με το «Super Mario Run» αλλά ο επόμενος τίτλος που κυκλοφόρησε η Nintendo, το «Fire Embelm Heroes» κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο της κατηγορίας.

Αλλά και στις φορητές κονσόλες η Nintendo βγήκε νικήτρια, με το «Metroid: Samus Returns» να κερδίζει το βραβείο για το Handheld Game της χρονιάς. Το βραβείο που ίσως δεν άξιζε να πάρει η ιαπωνική εταιρεία είναι το Racing Game της χρονιάς, αν σκεφτεί κανείς ότι το «Mario Kart 8 Deluxe», επανέκδοση για το Switch ενός παιχνιδιού του 2014, ανταγωνιζόταν τίτλους όπως το «Gran Turismo Sport» για το Xbox One και το «Forza Motorsport 7» για PlayStation 4.

Όσον αφορά τα βασικότερα από τα υπόλοιπα βραβεία, καλύτερο παιχνίδι Strategy/Simulation αναδείχθηκε το «Mario + Rabbids Kingdom Battle» (αν και χρησιμοποιεί τον Mario της Nintendo είναι παιχνίδι της Ubisoft), καλύτερο αθλητικό παιχνίδι το «FIFA 18» της Electronic Arts, καλύτερο Role Playing το «NierR: Automata» της Square Enix και καλύτερο Fighting Game το «Injustice 2» της Warner.

Τέλος, καλύτερο παιχνίδι δράσης αναδείχθηκε το «PlayerUnknown's Battlegrounds» της Bluehole, που κέρδισε επίσης και στην κατηγορία του Online Gameplay.

reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση