Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι πρέπει να σκεφτώ πριν ανακαινίσω την κουζίνα μου!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 18:49 Τι πρέπει να σκεφτώ πριν ανακαινίσω την κουζίνα μου!

Η κουζίνα αντιπροσωπεύει το κέντρο, την εστία της οικογενειακής ζωής και αποτελεί ίσως τον πιο χρήσιμο χώρο του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάζει με τον τρόπο ζωής του ιδιοκτήτη, τις συνήθειες του, αλλά και με την προσωπική του αισθητική.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το χώρο της κουζίνας, θα πρέπει να σκεφτείτε κάποια βασικά ζητήματα.

Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις που θα δώσετε θα σας βοηθήσουν αφενός να καταγράψετε και να ιεραρχήσετε τις ανάγκες σας και αφετέρου θα σας χρησιμεύσουν ως οδοδείκτες στην πορεία της ανακαίνισης.

Το πρώτο ζήτημα που πρέπει να σας απασχολήσει, ιδίως εάν έχετε πολυμελή οικογένεια, είναι το ποιοι και πόσοι είναι οι πραγματικοί χρηστές της κουζίνας.

Προφανώς, δεν ξοδεύουν τον ίδιο χρόνο όλα τα μέλη της οικογένειας σας στην κουζίνα.

Επίσης, κάποια μέλη δεν χρησιμοποιούν ποτέ τις συσκευές μαγειρικής, τους πάγκους, τα ντουλάπια, κλπ. Σε άλλα πάλι νοικοκυριά, τα περισσότερα μέλη μαγειρεύουν συχνά, περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα, συμμετέχουν στην προμήθεια τροφίμων, κλπ.

Εκτός από τον πραγματικό αριθμό των χρηστών θα πρέπει να σκεφτείτε με ποιον τρόπο χρησιμοποιείτε τον χώρο της κουζίνας και πώς κινήστε μέσα σε αυτόν. Άλλα νοικοκυριά δεν τρώνε καθόλου στην κουζίνα παρά μόνο στην τραπεζαρία. Αντίθετα, άλλες οικογένειες, βλέπουν τηλεόραση, πίνουν καφέ, προσκαλούν φίλους, και γενικά περνούν πολύ χρόνο στην κουζίνα τους.

Σοβαρά ζητήματα αποτελούν επίσης οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείτε και οι ανάγκες σας σε αποθηκευτικό χώρο.

Το θέμα αυτό αφορά κυρίως στον σχεδιασμό των ντουλαπιών και των ραφιών, γενικά στα έπιπλα κουζίνας, όσο και στην επιλογή του σωστού ψυγείου. Γενικά, οι πολυμελής οικογένειες έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για χώρους αποθήκευσης και συντήρησης τροφών, αλλά ο κανόνας αυτός δεν είναι απόλυτος.

Οι αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου, αντιμετωπίζουν καθημερινά τεράστιες αντιθέσεις μεταξύ των πελατών τους.

Αρκετοί άνθρωποι, διαθέτουν δυο ή τρία σερβίτσια φαγητού, ποικίλα σκεύη μαγειρικής, ένα πλήθος από τραπεζομάντηλα και πετσέτες. Για αυτήν την κατηγορία χρηστών, τα πολλά ντουλάπια και συρτάρια είναι απαραίτητα. Σκεφτείτε μόνο, ότι η κατσαρόλα καταλαμβάνει μια ολόκληρη θέση στο ράφι του ντουλαπιού. Αντιθέτως, υπάρχουν χρηστές που ζουν με πιο λιτό τρόπο και δε χρειάζονται πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Δεν ξεχνάμε τέλος τα μέλη της οικογένειας που έχουν ειδικές ανάγκες και χρειάζονται ενδεχομένως μεγαλύτερη φροντίδα.

Αν έχουμε ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με αναπηρίες τότε ο σχεδιασμός πρέπει να είναι ανάλογος. Αν η οικογένεια έχει μικρά παιδιά, τότε θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας στα ντουλάπια, στις πρίζες, στα συρτάρια, κλπ.

Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν πρέπει να είστε μόνοι σας! Υπάρχουν οι κατάλληλοι οδηγοί να σας βοηθήσουν στον σχεδιασμό και να σας προμηθεύσουν τα έπιπλα κουζίνας που ταιριάζουν στο χώρο σας.

Η εταιρεία επίπλων κουζίνας Θεοδωρίδης, είναι στην κορυφή των σχεδιαστών και κατασκευαστών επίπλων στους οποίους άφοβα μπορείτε να απευθυνθείτε και να αναβαθμίσετε πλήρως τον προσωπικό σας χώρο.