Το YouTube ενημερώνει τους δημιουργούς όταν τα video τους αντιγράφονται

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018 14:15 Το YouTube ενημερώνει τους δημιουργούς όταν τα video τους αντιγράφονται

Το YouTube ανακοίνωσε πρόσφατα μέσω ενός blog post την κυκλοφορία του “Copyright tool”, ένα εργαλείο που θα βοηθάει τους δημιουργούς video να εντοπίζουν αν κάποιο άλλο κανάλι έχει ανεβάσει δικό τους video, χωρίς την συγκατάθεση του δημιουργού.

Το νέο tool θα δουλεύει όταν ο κάθε χρήστης ανεβάζει ένα καινούριο video στο κανάλι του. Η πλατφόρμα θα εκτελεί έναν έλεγχο για να δει αν υπάρχουν ακριβώς ίδια video ανεβασμένα στο παρελθόν, ή αν περιέχεται κάποιο μέρος από άλλο video. Εάν κατά τον έλεγχο εντοπιστεί ότι το video είναι αντίγραφο, τότε ο χρήστης που ανέβασε το video πρώτος, θα λαμβάνει μια ειδοποίηση σε συνδυασμό με ορισμένες επιλογές διαχείρισης.

Το YouTube αναφέρει ότι θα είναι πολύ σημαντικό ο δημιουργός του κάθε video να είναι ο πρώτος που θα το ανεβάσει, καθώς όταν το νέο εργαλείο βρίσκει κάποιο video αντίγραφο, θα ενημερώνει τον πρώτο uploader, ο οποίος δικαιωματικά θα μπορεί να προβεί σε όποια ενέργεια επιθυμεί.

Στην περίπτωση που υπάρχει copyright match, οι επιλογές είναι δύο. Ο χρήστης θα μπορεί να επικοινωνήσει γραπτά με το κανάλι που ξανά-ανέβασε το video του, ή να διαγράψει το video απευθείας. Στην περίπτωση που δεν έχει πρόβλημα με το αντιγραμμένο video, μπορεί να το αφήσει ως έχει, χωρίς να προβεί σε κάποια κίνηση. Επίσης, το YouTube ζήτησε από τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί με τα video που εμφανίζονται ως content matches, καθώς απαγορεύεται να διαγράφουν videos που δεν έχουν δημιουργήσει.

Το YouTube ενημέρωσε ότι το Copyright Match tool θα γίνει διαθέσιμο την επόμενη εβδομάδα σε κανάλια με περισσοτέρους από 100.000 συνδρομητές, ενώ έχει ήδη προηγηθεί σχεδόν ένας χρόνος δοκιμών.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση