Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θορ Χέιερνταλ: Η Google τιμά την 100ή επέτειο γέννησης του διάσημου εξερευνητή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Οκτωβρίου 2014 13:30 Θορ Χέιερνταλ: Η Google τιμά την 100ή επέτειο γέννησης του διάσημου εξερευνητή


Η Google τιμάει με το σημερινό Doodle τον Νορβηγό επιστήμονα, εξερευνητή και συγγραφέα.

Ο Νορβηγός Θορ Χέιερνταλ γεννήθηκε σαν σήμερα, 6 Οκτωβρίου, το 1914 στο Λάρβικ της Νορβηγίας, και απεβίωσε στις 18 Απριλίου του 2002, στο Κόλα Μισέρι της Ιταλίας.
Ήταν από τους πιο διάσημους επιστήμονες, εξερευνητές και συγγραφείς, ένας πραγματικός πρωτοπόρος της πειραματικής αρχαιολογίας.
Ο Χέιερνταλ κατασκεύασε πιστά αντίγραφα αρχαίων σκαφών με τα οποία έκανε πολλά ταξίδια διανύοντας τεράστιες αποστάσεις, αποδεικνύοντας ότι οι αρχαίοι λαοί είχαν την δυνατότητα να τα πραγματοποιήσουν!
Έγινε μάλιστα γνωστός όταν κατασκεύασε το Κον - Τίκι, μια μικρή σχεδία με πανιά, με το οποίο ταξίδεψε συνολικά 4.300 μίλια (περίπου 8.000 χιλ.), αρχίζοντας από το Περού και καταλήγοντας στα νησιά Τουαμότου.
Για το έργο του και τα επιτεύγματα του στους τομείς της ζωολογίας, αρχαιολογίας, εθνολογίας, ιστορίας και τους αγώνες του για το περιβάλλον και την παγκόσμια ειρήνη και κατανόηση ο Χέιερνταλ τιμήθηκε από πολλές Ακαδημίες, Πανεπιστήμια, κράτη και Διεθνείς Οργανισμούς.

newsit.gr