Φιλοζωική οργάνωση ζητά να σταματήσει η “σφαγή” των αρουραίων στο Παρίσι!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2018 22:31 Φιλοζωική οργάνωση ζητά να σταματήσει η “σφαγή” των αρουραίων στο Παρίσι!

Η εκστρατεία κατά της σφαγής των αρουραίων στο Παρίσι ξεκίνησε από την οργάνωση «Paris Animaux Zoopolis», ο οποία τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων όλων των ζώων, ανεξάρτητα από το αν είναι αγαπητά ή όχι από τους ανθρώπους.

Έτσι έχει κολλήσει χιλιάδες αφίσες στους σταθμούς μετρό στο Παρίσι, που δείχνουν χαριτωμένους αρουραίους με επιγραφές όμως «ευαίσθητα όντα» τα οποία «έχουν συναισθήματα» και καλείς τις αρχές του Παρισιου να απέχουν από την μάχη κατά των αρουραίων, στην οποία πρωτοστατεί ο δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό.

«Οι αρουραίοι δεν πρέπει να θεωρούνται συνώνυμοι με τη βρωμιά» ισχυρίζεται ο Φιλίπ Ρεν, συν-ιδρυτής της οργάνωσης, τονίζοντας πως αντίθετα συμβάλλουν στη μείωση των σκουπιδιών καταναλώνοντας περίπου επτά κιλά σκουπιδιών στη διάρκεια της ζωής τους.

Το Παρίσι έχει πληθυσμό περίπου 4 εκατομμύρια αρουραίων, αριθμός που μπορεί εύκολα και γρήγορα να ξεπεράσει τον ανθρώπινο πληθυσμό καθώς πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι αρουραίοι γεννούν 6 – 8 φορές το χρόνο από 4 – 6 μικρά, γεγονός που σημαίνει 2.832 νέους απογόνους τον χρόνο και έχουν κατακλύσει τη γαλλική πρωτεύουσα, ειδικά ύστερα από πλημμύρες και όταν γίνονται μεγάλα έργα, τα οποία τα αναγκάζουν να βγουν από τις φωλιές τους.

Οι αρχές δίνουν μάχη εδώ και καιρό με διάφορα μέσα, όπως η τοποθέτηση παγίδων, δηλητήρια καθώς και φράξιμο των εισόδων αποχέτευσης, όμως τα μέτρα αυτά έχουν επικριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γίνονται προσπάθειες για ηπιότερα.

Τον Ιανουάριο, οι αρχές υιοθέτησαν ένα σχέδιο κατά την εξολόθρευση των αρουραίων ,ύψους 1,7 εκατ. ευρώ (1,96 εκατ. δολάρια ΗΠΑ), ωστόσο το κονδύλι αυτό θεωρείται εξαιρετικά μικρό καθώς για τον ίδιο λόγο ο δήμος της Νέας Υόρκης διέθεσε πέρυσι κονδύλι ύψους 32 εκατ. Δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση