Έρευνα στην πίσω αυλή του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 19:10 Έρευνα στην πίσω αυλή του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας

Νέα έρευνα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Τούρκοι αστυνομικοί ερεύνησαν για άλλη μια φορά το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters.

Η έρευνα αυτή φαίνεται ότι επικεντρώνεται κυρίως στην πίσω αυλή του κτιρίου.

Η πρώτη έρευνα, που ξεκίνησε την Δευτέρα, κράτησε εννέα ώρες. Νωρίτερα την Τετάρτη ξεκίνησε άλλη μία έρευνα, αυτή τη φορά στην κατοικία του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας.

Σοκαριστικά στοιχεία

Στο μεταξύ, νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία δίνει τούρκος αξιωματούχος μετά την ολοκλήρωση των ερευνών στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αποκάλυψει το CNN, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του συγκεκριμένου αξιωματούχου, το σώμα του αγνοούμενου δημοσιογράφου της Washington Post τεμαχίστηκε σε κομμάτια, αφού πρώτα τον δολοφόνησαν στο κτίριο του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου.

Ο δημοσιογράφος φέρεται να βρήκε φρικτό θάνατο. Τα τελευταία στοιχεία από τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν πως ο 60χρονος τεμαχίστηκε με ειδικό πριόνι ενώ ήταν ακόμα ζωντανός. Για να πεθάνει μετά τον ακρωτηριασμό του, χρειάστηκαν άλλα εφτά λεπτά.

«Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Ήρθαν με σκοπό να τον σκοτώσουν» αναφέρει ανώνυμη πηγή και προσθέτει πως τα ουρλιαχτά του όσο τον έκοβαν σε κομμάτια, ακούγονταν μέχρι τον κάτω όροφο της πρεσβείας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Όλα αυτά φέρονται να έγιναν μέσα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, από Σαουδάραβες πράκτορες.

Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε αποκαλύψει ότι οι Τούρκοι ερευνητές εντόπισαν «τοξικές ουσίες» και «βαμμένους τοίχους» εντός του κτιρίου. «Ελπίζω ότι μπορούμε να φθάσουμε σε συμπεράσματα, τα οποία θα μας δώσουν μια λογική εξήγηση το συντομότερο δυνατό» έσπευσε να προσθέσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση