Τέλος δώρα και αναδρομικά στους συνταξιούχους με την τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 09:43 Τέλος δώρα και αναδρομικά στους συνταξιούχους με την τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια!

- Για Δούρειο Ίππο που καταργεί το δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών και δώρων στους συνταξιούχους κάνει λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος - Το άρθρο 6 της τροπολογίας “ξεπλένει” τον νόμο Κατρούγκαλου λέει ο γνωστός συνταγματολόγος - Χάνουν μια για πάντα αναδρομικά και δώρα όλοι οι συνταξιούχοι αν ψηφιστεί η τροπολογία λένε οι νομικοί - Η κυβέρνηση δείχνει ότι συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις καταργεί όμως μια για πάντα το δικαίωμα διεκδίκησης των δώρων

Βόμβα έριξε στο γνωστός συνταγματολόγος αναφερόμενος στην τροπολογία για τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια. Ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για έναν Δούρειο Ίππο της κυβέρνησης, για ένα “πλυντήριο” στον νόμο Κατρουγκαλου με μόνο στόχο να κόψει το δικαίωμα τις διεκδικήσεις για αναδρομικά και δώρα των συνταξιούχων.

Όπως επισημαίνει ο Αλέξης Μητρόπουλος το άρθρο έξι στην τροπολογία είναι ύποπτο, μπήκε με στόχο να απαλλαγεί η κυβέρνηση από τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Ουσιαστικά, όπως λέει ο κ. Μητρόπουλος, ενώ η κυβέρνηση μοιάζει να συμμορφώνεται με τις δικαστικές αποφάσεις με το άρθρο αυτό επανανομοθετεί και κόβει μια για πάντα το δικαίωμα στα δώρα.

Όπως επισήμανε το πρόβλημα υπάρχει στο σημείο όπου το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η καταβολή του ποσού της προηγούμενης παραγράφου δεν επηρεάζει το ύφος της καταβαλλόμενης σύνταξης που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την αναπροσαρμογή που προβλέπεται στο άρθρο 14 του ν. 4387/2016 (Α’ 85)”.

Με τον τρόπο αυτό, λέει ο Αλέξης Μητρόπουλος η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν υπάρχει ζήτημα περικοπών και επιστροφής δώρων για όλους τους συνταξιούχους. Όπως είπε μάλιστα μιλώντας στην εκπομπή “¨Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 οι νομικές επιτροπές κομμάτων πρέπει να επιληφθούν για να μην ψηφιστεί αυτή η τροπολογία.

Οι καταγγελία Μητρόπουλου

«Δεν πρέπει να ψηφιστεί» λέει η ΕΝΥΠΕΚΚ»

Η ΕΝΥΠΕΚΚ μιλάει για τροπολογία – ντροπή και καλεί τα κόμματα να μην την ψηφίσουν:

Η τροπολογία-«δούρειος ίππος», εκτός από την επιστροφή τμήματος μόνο των αναδρομικών μετά από επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έχουν καταδικάσει αμετακλήτως όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, περιλαμβάνει και ρυθμίσεις που είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλων των μισθωτών και συνταξιούχων της πατρίδας μας αφού :

α.παρεμβαίνει βάναυσα στη λειτουργία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ακυρώνοντας αμετάκλητες αποφάσεις της για τους μισθούς, τις συντάξεις και τα τρία επιδόματα-Δώρα,

β.έρχεται προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκδοθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ επί προσφυγών κατά διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου που συζητήθηκαν στις 4-10-2017,

γ.επαναφέρει προς επαναψήφιση(!) τον νόμο Κατρούγκαλου 4387/2016 και τον ν. 4472/2017, με τον οποίο ψηφίστηκαν δραστικές περικοπές για όλους ανεξαιρέτως τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ειδικότερα με την απαράδεκτη τροπολογία, που δεν πρέπει ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ψηφιστεί, πέρα από τη ρύθμιση για επιστροφή των αναδρομικών σε υλοποίηση αμετακλήτων δικαστικών αποφάσεων Ανωτάτων Δικαστηρίων, επιχειρείται από την κυβέρνηση :

1ον)η επιστροφή τμήματος μόνον των αναδρομικών στους ενστόλους και τους υπαγομένους στα ειδικά μισθολόγια, εξαιρώντας τα τρία Δώρα-επιδόματα για τα οποία η κυβέρνηση έχει καταδικαστεί να τα δίνει εφ’όρου ζωής στους συνταξιούχους και καθ’όλο τον εργασιακό βίο στους μισθωτούς,

2ον)η ακύρωση αμετακλήτων αποφάσεων των Ανωτάτων Δικαστηρίων επιχειρώντας βάναυση θεσμική παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξάρτητη λειτουργία της δικαστικής,

3ον)η επαναφορά προς επαναψήφιση(!) του ν. 4387/2016, οι περισσότερες διατάξεις του οποίου έχουν προσβληθεί στα Ανώτατα Δικαστήρια και αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων τις επόμενες ημέρες.

4ον)η επαναφορά προς επαναψήφιση(!) του ν. 4472/2017 που προνομοθέτησε μεγάλες μισθολογικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, το άρθρο 155 του οποίου έχουν προσβάλλει οι ένστολοι, όλοι οι μισθωτοί του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα ενώπιον των Δικαστηρίων και επίκειται η έκδοση αποφάσεων,

5ον)τέλος, η προσπάθεια ολικής «επανα-νομιμοποίησης»(!) από το Κοινοβούλιο να αναγορευθεί ο ν. 4387/2016 σε νόμο-«πλυντήριο» για το «ξέπλυμα» όλων των προηγούμενων μνημονιακών περικοπών και την κατάργηση πολυετών δικαιωμάτων μισθωτών και συνταξιούχων.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί τις πολιτικές ηγεσίες να ΜΗΝ στέρξουν να ψηφίσουν την απαράδεκτη αυτή τροπολογία και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να επαγρυπνούν.

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση