Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που… μοιράζει λεφτά μέσω Twitter

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2019 16:59 Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος που… μοιράζει λεφτά μέσω Twitter

Ο Yusaku Maezawa θα είναι ο πρώτος τουρίστας στο φεγγάρι.

Πριν από λίγες ημέρες, στις 5 Ιανουαρίου για την ακρίβεια, ένας Ιάπωνας ροκ σταρ που πλέον είναι ένας ζηλευτός δισεκατομμυριούχος του ηλεκτρονικού εμπορίου, έστειλε εκεί έξω ένα ιδιαίτερο τιτίβισμα. ΄Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Forbes, το tweet έχει γίνει το πιο αμφιλεγόμενο όλων των εποχών - με 5,6 εκατομμύρια retweets.

Ποιος όμως είναι ο δισεκατομμυριούχος και γιατί απογειώθηκε το tweet του; Ο Yusaku Maezawa είναι ιδρυτής του μεγαλύτερου λιανοπωλητή μόδας στην Ιαπωνία, ZOZO. Ανακοίνωσε μέσω των social media ότι θα δώσει συνολικά 100 εκατομμύρια γιεν, που ισοδυναμούν με πάνω από 920.000 δολάρια, σε 100 τυχαία επιλεγμένους χρήστες που προχώρησαν σε retweet του δικού του τιτιβίσματος.

Με αυτό τον τρόπο, θα γιορτάσει τα 10 δισεκατομμύρια γιεν (92 εκατομμύρια δολάρια) που χτύπησαν οι πωλήσεις στο ZOZO κατά τις αργίες του 2018.

Ο 43χρονος πολυ-πολυ εκατομμυριούχος, έστρεψε το παγκόσμιο ενδιαφέρον τον περασμένο Σεπτέμβριο, ως ο πρώτος τουρίστα που θα ταξιδέψει στο φεγγάρι το 2023 με το Starship της SpaceX του Έλον Μασκ- χωρίς να αποκαλύπτεται το ποσό που κατέβαλε.

Πηγή: news.gr