Υπάλληλος μήνυσε τον προϊστάμενο του επειδή αεριζόταν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 13:25 Υπάλληλος μήνυσε τον προϊστάμενο του επειδή αεριζόταν

Τι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο

Οι υποθέσεις bullying στον χώρο εργασίας είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Αλλά όταν μηνύεις τον προϊστάμενο σου επειδή αεριζόταν τότε η υπόθεση είναι ασυνήθιστη.

Κι αν σας φαίνεται απίθανο ο Ντέιβιντ Χιγκστ πήγε στα δικαστήρια της Αυστραλίας τον πρώην προϊστάμενό του, Γκρεγκ Σορτ, με τις κατηγορίες ότι «σήκωνε τα οπίσθια του και αεριζόταν» μπροστά του!

Ο Χιγκστ όπως αναφέρει το BBC, τον κατηγορεί για bullying και ζητά αποζημίωση ύψους 1,28 εκατ. δολαρίων από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτόρια αποφάσισε ότι αυτή η αηδιαστική συνήθεια του προϊσταμένου δεν συνιστά bullying.

Όμως, ο Χιγκστ έκανε έφεση γιατί ισχυρίζεται πως αυτή η τακτική του προκάλεσε στρες.

«Καθόμουν γυρισμένος προς τον τοίχο και έμπαινε στο δωμάτιο, που ήταν μικρό και χωρίς παράθυρα. Αεριζόταν πίσω μου και έφευγε. Το έκανε 5-6 φορές την ημέρα», δήλωσε ο Χιγκστ.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως δεν θυμάται να έκανε κάτι τέτοιο, αλλά μετά παραδέχθηκε ότι «ίσως το έκανα 1-2 φορές».  Όμως ξεκαθάρισε ότι δεν το έκανε με πρόθεση να τον αναστατώσει ή να τον ενοχλήσει.

Ο Χιγκστ πάντως ισχυρίζεται ότι ο προϊστάμενός του τα έκανε όλα αυτά για να τον ξεφορτωθεί. Το δικαστήριο θα αποφασίσει για την υπόθεση την Παρασκευή.

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση