Κατάστημα στην Ιαπωνία σερβίρει καφέ 22 χρονών για 800€ το φλιτζάνι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019 16:55 Κατάστημα στην Ιαπωνία σερβίρει καφέ 22 χρονών για 800€ το φλιτζάνι

Το Münch, ένα μικρό καφενείο στην Οσάκα της Ιαπωνίας, είναι ίσως το μόνο μέρος στον κόσμο όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι καφέ 22 ετών. Βέβαια, για να γνωρίσετε αυτή τη μοναδική απόλυση θα πρέπει να ξοδέψετε 914 δολάρια.

Η ιστορία ίσως του ακριβότερου καφέ στον κόσμο ξεκίνησε πριν από δεκαετίες και μάλιστα κατά λάθος. Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch, χρησιμοποιούσε έναν τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο για να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες του. Κάποια στιγμή ωστόσο ανακάλυψε ότι είχε ξεχάσει μια ποσότητα καφέ στο ψυγείο για πάνω από μισό χρόνο και καθώς δεν μπορούσε να σερβίρει τον ξεχασμένο καφέ στους πελάτες αποφάσισε να τον δοκιμάσει ο ίδιος. Προς έκπληξή του, ο καφές ήταν ακόμα πιο ωραίος από αυτόν που διατηρούσε για λίγες μέρες στο ψυγείο μιας και είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη γεύση.

Αυτή ήταν η αφορμή ώστε ο Kanji Tanaka να αρχίσει να σερβίρει στους πελάτες καφέ που διατηρούσε για πολύ καιρό στο ψυγείο, φτάνοντας σήμερα να έχει εξελίξει την τεχνική αλλά και να έχει μεγαλώσει τις ποσότητες που διατηρεί. Ο καφές σήμερα φυλάσσεται σε δρύινα βαρέλια και φτάνει μέχρι και τα 22 χρόνια σε ηλικία.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς θα πρέπει να αρκεστούμε στις περιγραφές  που υπάρχουν στο διαδίκτυο για τη γεύση του καφέ γιατί η τιμή του που αγγίζει τα 800€ είναι μάλλον απαγορευτική!

 

Πηγή: perierga.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση