Η λαίμαργη κουκουβάγια έφαγε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να πετάξει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 10:48 Η λαίμαργη κουκουβάγια έφαγε τόσο πολύ που δεν μπορούσε να πετάξει

Μια θηλυκή κουκουβάγια διασώθηκε από το κέντρο Suffolk Owl στην Αγγλία μετά από τηλεφώνημα περαστικού που τη βρήκε σε ένα χαντάκι.

Σύμφωνα με το CNN, αρχικά οι διασώστες πίστευαν ότι είχε τραυματιστεί ή ότι δεν μπορούσε να πετάξει επειδή ήταν βρεγμένη. Ωστόσο, ακόμη κι όταν στέγνωσε και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, η κουκουβάγια πάλι αδυνατούσε να πετάξει.

Η ομάδα εξέτασε το ενδεχόμενο το πτηνό να είχε κρατηθεί για πολύ καιρό ως κατοικίδιο ζώο, ωστόσο, δεν βρέθηκε «καμία απόδειξη», καθώς αρνήθηκε τρόφιμα που χορηγούνται σε κατοικίδια πτηνά και προτίμησε ζωοτροφές που καταναλώνουν οι άγριες κουκουβάγιες.

«Την εξετάσαμε εξονυχιστικά και ανακαλύψαμε πως δεν υπήρχε κάτι το ανησυχητικό, εκτός από το ότι ήταν εξαιρετικά υπέρβαρη. Ήταν πολύ, πολύ παχουλή και πολύ βρεγμένη» δήλωσε ο εκπαιδευτής Rufus Samkin.

Ο Samkin τόνισε ότι η κουκουβάγια ήταν περίπου κατά ένα τρίτο μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των θηλυκών του είδους.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η κουκουβάγια είχε πολλά «αποθέματα λίπους» γύρω από τους μηρούς και την κοιλιά της.

Διαπίστωσαν, μάλιστα, ότι το στομάχι της ήταν γεμάτο με άγρια ποντίκια, ενώ το βάρος της ήταν πολύ μεγάλο, γι’ αυτό και δεν μπορούσε να πετάξει.

Το καταφύγιο την υπέβαλε σε δίαιτα για δύο εβδομάδες, ώστε να την επαναφέρει σε φυσιολογικό της βάρος και την απελευθέρωσε πίσω στη ​​φύση.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση