Η συγκλονιστική στιγμή που λευκός καρχαρίας επιτίθεται και σκοτώνει τεράστια φάλαινα (Εικόνες)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 23:24 Η συγκλονιστική στιγμή που λευκός καρχαρίας επιτίθεται και σκοτώνει τεράστια φάλαινα (Εικόνες)

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται καρχαρίας να σκοτώνει τέτοιους μεγέθους φάλαινα

Την συγκλονιστική στιγμή που ένας λευκός καρχαρίας επιτίθεται σε μια μεγάπτερη φάλαινα κατέγραψε drone που είχε σηκωθεί από υδροβιολόγους στις ακτές της Νοτίου Αφρικής με σκοπό να παρακολουθήσουν τη υποθαλάσσια δραστηριότητα της περιοχής.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται από ειδικούς επιστήμονες ένας καρχαρίας να επιτίθεται και να καταφέρει να σκοτώσει μια τέτοιου μεγέθους φάλαινα. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο είδος που ονομάζεται μεγάπτερη φάλαινα ή καμπούρα φάλαινα είναι ένα κητώδες θηλαστικό που φτάνει τα 14 μέτρα σε μήκος και τους 25 τόνους σε βάρος.

Το στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο ο καρχαρίας επιτίθεται και καταφέρνει να σκοτώσει το θαλάσσιο κήτος και φανερώνει για ακόμα μια φορά τιο μεγαλείο της ανθρώπινης φύσης. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω γράφημα που δημοσίευσε η Daily Mail, ο καρχαρίας αρχικά επιτίθεται και τραυματίζει την φάλαινα στα πτερύγια της ουράς, προκαλώντας της ακατάσχετη αιμορραγία. Στη συνέχεια περιφέρεται για περίπου μισή ώρα γύρω από το θήραμά του, μέχρι να επανέλθει και να επιτεθεί αυτή τη φορά στο λαιμό του. Αφού καταφέρνει ο καρχαρίας να "αρπάξει" τη φάλαινα από το νερό, καταφέρνει να την κρατήσει για ώρα κάτω από το νερό μην αφήνοντάς την να αναπνέυσει με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Καρχαρίας Φάλαινα

Τα συγκλονιστικά καρέ, αποτελούν την τις πρώτες επιβεβαιωμένες αποδείξεις ότι ένας λευκός καρχαρίας μπορεί να επιτεθεί και να σκοτώσει μια τέτοιους μεγέθους φάλαινα. Τα πλάνα θα προβληθούν στις 17 Ιουλίου στο "National Geographic Wild" στο πλαίσιο της προβολής του ντοκιμαντέρ "Shark Vs Whale".

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση