Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έφαγε πόρτα από το μουσείο λόγω…. αβυσσαλέου ντεκολτέ - Την έκαναν μέχρι και γελοιογραφία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 10:01 Έφαγε πόρτα από το μουσείο λόγω…. αβυσσαλέου ντεκολτέ - Την έκαναν μέχρι και γελοιογραφία

Οι υπεύθυνοι του μουσείου Ορσέ ζήτησαν δημόσια συγγνώμη.

Μια 22 νεαρή φοιτήτρια από τη Βρετανία, βρέθηκε μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη όταν στην είσοδο του μουσείου Ορσέ στο Παρίσι της απαγόρευσαν την είσοδο εξαιτίας του αποκαλυπτικού ντεκολτέ και του μίνι φορέματος που φορούσε.

Το μουσείο που διαθέτει στη συλλογή του τους μεγαλύτερους πίνακες ιμπρεσιονιστών ζωγράφων αλλά και μερικά από τα πιο διάσημα γυμνά στον κόσμο, δεν περίμενε την αντίδραση της 22χρονης που αμέσως μετά την "απόρριψή της" ως επισκέπτρια έγραψε μια ανοιχτή επιστολή που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προκάλεσε χαμό στο Παρίσι, αμηχανία αλλά και τη …συγγνώμη του μουσείου.

Η έντονη διαμαρτυρία της αφορά την υποκρισία του μουσείου που θέλει να επιβάλλει ένα κώδικα ενδυματολογικό άλλων δεκαετιών και μάλιστα χωρίς λόγο. Η Τζίνι όπως ονομάζεται η φοιτήτρια και το πάθημά της έγινε ακόμα και γελοιογραφία στις γαλλικές εφημερίδες.

Η ίδια εξήγησε ότι πριν ακόμα φτάσει στην πόρτα και βγάλει από την τσάντα το εισιτήριό της οι υπεύθυνοι οι την πλησίασαν με τα μάτια καρφωμένα στο ντεκολτέ της. Της σύστησαν πριν μπει στο μουσείο να φορέσει μια ζακέτα, κάτι που οδήγησε τη νεαρή στο να μιλήσει για "σεξουαλική διάκριση".

Μάλιστα ανέβασε στο twitter και τη φωτογραφία με το επίμαχο φόρεμα τέσσερις ώρες πριν την επίσκεψη που της βγήκε τελικά "ξινή".

Πηγή: thetoc.gr