Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Εστιατόριο με αστέρι Michelin σερβίρει τα πιάτα του σε λούνα παρκ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 17:30 Κορωνοϊός: Εστιατόριο με αστέρι Michelin σερβίρει τα πιάτα του σε λούνα παρκ

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε εξέλιξη, ιδιοκτήτες και σεφ εστιατορίων αναζητούν τρόπους που καθιστούν τις επιχειρήσεις βιώσιμες με την παράλληλη τήρηση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του ιού. Στη Βουδαπέστη, έφτασαν σε άλλο επίπεδο σερβίροντας τα πιάτα τους σε τροχό λούνα παρκ.

Το εστιατόριο Costes αποφάσισε να ανεβάσει τη γαστρονομία σε άλλα… επίπεδα αλλά όχι μεταφορικά, κυριολεκτικά. Σε μια προσπάθεια λοιπόν για την τήρηση των αποστάσεων εν καιρώ κορωνοϊού, σερβίρουν μενού υψηλής γαστρονομίας στα… ψηλά στο φημισμένο γιγαντιαίο τροχό Eye της Βουδαπέστης (Budapest Eye) με φόντο την απρόσκοπτη θέα της πόλης. Ο ιδιοκτήτης Κάρολι Γκεντάι, μιλώντας στο Reuters, είπε ότι η ιδέα μπορεί να λειτουργήσει αφού αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν τουρίστες και οι θέσεις στον τροχό είναι ιδανικές για την τήρηση των αποστάσεων. Όσο για το κόστος; Τα εισιτήρια ξεκινούν από 155 δολάρια και είναι ήδη sold out για την περίοδο που θα σερβίρουν αλλά όσοι δεν πρόλαβαν ίσως να καταφέρουν να βρουν διαθέσιμες θέσεις τους πιο θερμούς μήνες που θα επαναληφθεί η εμπειρία. Το μενού περιλαμβάνει μοσχαράκι κατσαρόλας και τερίνα πάπιας με ψητά λαχανικά, ψητά νιόκι με αγκινάρες Ιερουσαλήμ και αχλάδια belle Hellene. Εμπειρία όντως!

Πηγή: olivemagazine.gr