Το “τεθωρακισμένο” σκαθάρι που αντέχει τρομακτικά δυνατές πιέσεις!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 18:08 Το “τεθωρακισμένο” σκαθάρι που αντέχει τρομακτικά δυνατές πιέσεις!

Ένα σκαθάρι πραγματικό…θωρηκτό μελέτησαν επιστήμονες και κατέληξαν στο ότι αντέχει έως και 40.000 φορές το βάρος του!

Μάλιστα, σκοπός των ειδικών είναι μέσω της μιμητικής να κατασκευάσουν υλικά που να είναι τόσο ανθεκτικά όσο αυτό το σκαθάρι! Δείτε στο βίντεο πώς περνάει από πάνω του αυτοκίνητο και αυτό, μετά από μερικά δευτερόλεπτα ξεπετάγεται έτοιμο να συνεχίσει τη ζωή του!

Το συγκεκριμένο σκαθάρι αποκωδικοποιείται μόλις τώρα από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς, που ευελπιστούν να το αξιοποιήσουν ανάλογα για τη δημιουργία νέων υπερ – ανθεκτικών υλικών και μηχανών στον κατασκευαστικό τομέα, τον αεροδιαστημικό κ.ά.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Καλιφόρνια και Πέρντιου των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, βρήκαν ότι η σούπερ – ανθεκτικότητα του εν λόγω εντόμου (Phloeodes diabolicus), μήκους δύο εκατοστών, βασίζεται σε δύο έλυτρα – εξωτερικά σκληρά περιβλήματα – σαν πανοπλία. 

Αυτά ενώνονται με μία “ραφή” κατά μήκος της κοιλιάς του, δημιουργώντας έναν εξωσκελετό μεγάλης αντοχής, από τους πιο ανθεκτικούς στον πλανήτη, παρόλο που περιέχει μόνο οργανικά υλικά, πλούσια σε πρωτεΐνες.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση