80χρονος από την Αυστρία αγόρασε την 80η του Porsche

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 18:08 80χρονος από την Αυστρία αγόρασε την 80η του Porsche
Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, όμως ο Ottocar J συνεχίζει να εμπλουτίζει τη συλλογή του από Porsche με νέα μοντέλα.

Ο Ottocar J, κάτοικος Βιέννης, αγόρασε την 80η του Porsche, διατηρώντας ζωντανό το πάθος του για τα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας στα 80 του χρόνια!

Η σχέση του Ottocar με την Porsche ξεκίνησε πριν από 50 χρόνια, όταν είδε μια να περνά με ταχύτητα από μπροστά του. Το διάστημα που ακολούθησε κατάφερε να αποταμιεύσει αρκετά χρήματα ώστε το 1977 να αγοράσει την πρώτη του Porsche, μια 911 E σε απόχρωση Speed Yellow. Στις επόμενες δεκαετίες, η συλλογή του Ottocar μεγάλωσε σημαντικά, με την προσθήκη πολύ ιδιαίτερων αυτοκινήτων όπως οι 917, 910, 914, 356 Coupé, 911 RS 2.7, 930 Turbo, 956 και 991 Speedster.

Porsche

Συνολικά, οι Porsche που έχει αγοράσει στη ζωή του είναι 80, ενώ σήμερα διατηρεί τις 38 από αυτές. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να οδηγεί μια διαφορετική Porsche για κάθε εργάσιμη ημέρα του μήνα, και δύο για τα Σαββατοκύριακα. Τα αυτοκίνητα φυλάσσονται στο γκαράζ του, μαζί με μεγάλη συλλογή από αναμνηστικά, μινιατούρες και αφίσες από αγώνες, ενώ στον χώρο έχει επίσης ένα σαλόνι και μια αίθουσα σινεμά.

Το τελευταίο απόκτημα του Ottocar είναι μια γαλάζια Porsche 718 Boxster Spyder την οποία παρέλαβε από το εργοστάσιο στο Zuffenhausen. Λόγω της ιστορίας του μάλιστα, η Porsche του επέτρεψε να τοποθετήσει αυτός το έμβλημα στο καπό του αυτοκινήτου. Όπως παραδέχεται, οδηγεί συχνά την 718 Boxster Spyder απολαμβάνοντας τον ήχο, την οδική συμπεριφορά και το στήσιμο της ανάρτησης, ενώ την θεωρεί ως τη μοναδική street-legal Porsche που του θυμίζει την αγωνιστική 910.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, ο Ottocar δηλώνει πως δεν σκοπεύει να σταματήσει να αγοράζει και να οδηγεί μοντέλα της αγαπημένης του φίρμας. Το επόμενο διάστημα θέλει να οδηγήσει τον αυτοκινητόδρομο Pan-American μέσα σε μια Cayenne.

Πηγή: drive.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση