Ο άνθρωπος που πληρώνεται για να «μην κάνει τίποτα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 15:57 Ο άνθρωπος που πληρώνεται για να «μην κάνει τίποτα»

Ο καθένας μπορεί να «νοικιάσει» τον 37χρονο Σότζι Μοριμότο από το Τόκιο.

Θυμάστε τον «Άνθρωπο που δεν ήταν εκεί», το προ 20ετίας φιλμ νουάρ των αδελφών Κοέν;

Γιατί μόλις βρήκαμε τον «Άνθρωπο που ήταν εκεί», έναν Ιάπωνα που βγάζει τα προς το ζην νοικιάζοντας τον εαυτό του «να είναι απλώς κάπου και να κάνει απολύτως τίποτα» έχοντας ήδη συγκεντρώσει ένα τεράστιο κοινό στο Διαδίκτυο και χιλιάδες πελάτες, όπως αναφέρει σε άρθρο του ο Independent.

Για 10.000 γιεν (80 ευρώ) - συν τα έξοδα για τα ταξίδια και τα γεύματά του - ο καθένας μπορεί να νοικιάσει τον Σότζι Μοριμότο από το Τόκιο, ο οποίος δεν κάνει τίποτα εκτός από το «τρώει, να πίνει και να δίνει μια σύντομη και απλή απάντηση».

Ο Mοριμότο προσέφερε για πρώτη φορά τις υπηρεσίες του τον Ιούνιο του 2018 αφού δημοσίευσε ένα tweet που έγραφε:

«Προσφέρομαι προς ενοικίαση, ως ένα άτομο που δεν κάνει τίποτα. Είναι δύσκολο για εσάς να μπείτε σε ένα κατάστημα μόνοι σας; Σας λείπει ένας παίκτης στην ομάδα σας; Χρειάζεστε κάποιον για να κρατήσει μια θέση για εσάς σε μια ουρά; Εγώ είμαι εδώ»

Παρόλο που αρχικά προσέφερε τις υπηρεσίες του δωρεάν, ο Mοριμότο πλέον χρεώνει για την παρουσία του, υποστηρίζοντας ότι πηγαίνει σε τρεις ή τέσσερις πελάτες την ημέρα - και συνολικά 3.000 πελάτες από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά τις υπηρεσίες του.

Οι άνθρωποι τον νοικιάζουν για διάφορους λόγους, λέει, αλλά οι περισσότεροι το κάνουν επειδή βαριούνται ή είναι μοναχικοί και θέλουν απλώς κάποιον να του πουν τα προβλήματά τους.

Όπως θυμάται, έχει προσληφθεί για ένα μεσημεριανό γεύμα, για μια απλή πόζα για μια φωτογραφία στο Instagram, για να συνοδεύσει κάποιον που έχει υποβάλλει διαζύγιο, για να πιάσει πεταλούδες στο πάρκο και για να ακούσει τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ένας άντρας, μάλιστα, τον προσέλαβε για να... περιγράψει έναν φόνο που είχε διαπράξει, ενώ ένας άλλος τον πλήρωσε για να τον πάει στο νοσοκομείο και να επισκεφτεί ξανά το σημείο όπου είχε επιχειρήσει να αυτοκτονήσει!

Ο Mοριμότο - ο οποίος είναι παντρεμένος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Οσάκα - δήλωσε στην ιαπωνική εφημερίδα Mainichi: «Δεν λειτουργώ ως ένας φίλος ή ένας γνωστός. Είμαι απαλλαγμένος από τα ενοχλητικά πράγματα που συμβαίνουν με τις ανθρώπινες σχέσεις, διευκολύνοντας τα συναισθήματα της μοναξιάς των ανθρώπων».

Σε λιγότερο από τρία χρόνια, ο 37χρονος - ο οποίος εργαζόταν στον τομέα των έντυπων εκδόσεων αλλά σταμάτησε καθώς πλέον έχει πάνω από 270.000 οπαδούς στο Twitter - έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία για την περίεργη αυτή επιλογή της καριέρας του, ενώ ενέπνευσε μέχρι και την δημιουργία μιας δημοφιλούς ιαπωνικής σειράς.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση