Κάτω από αυτή την άμορφη μάζα κρυβόταν ένα πρόβατο - Του αφαίρεσαν 35 κιλά μαλλί! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 12:58 Κάτω από αυτή την άμορφη μάζα κρυβόταν ένα πρόβατο - Του αφαίρεσαν 35 κιλά μαλλί! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη ανακούφιση πρέπει να ένιωσε αυτό το πρόβατο όταν αφαιρέθηκε από πάνω του το μπερδεμένο μαλλί του βάρους 35 κιλών, επιτρέποντάς του να δει καθαρά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια.

Ο Μπαάρακ, όπως είναι το παρατσούκλι του, ήταν ελεύθερο για χρόνια στην άγρια φύση μέχρι που διασώθηκε από ένα καταφύγιο ζώων. Εθελοντές της ομάδας Edgar’s Mission στο Λάνσφιλντ της Αυστραλίας ανέφερε ότι το πρόβατο δεν πρέπει να είχε κουρευτεί εδώ και πέντε χρόνια.

Μια άμορφη μάζα από μπερδεμένο μαλλί, κλαδιά και έντομα

Πέρα όμως από την αντιαισθητική εμφάνισή του, η μπερδεμένη μάζα μαλλιού, δεν επέτρεπε στο ζώο ούτε καν να βλέπει. Οι εθελοντές του καταφυγίου χρειάστηκαν πάνω από μία ώρα για να κουρέψουν το πρόβατο, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μερικά μόνο λεπτά. Και τώρα, το ζώο αναρρώνει και προσαρμόζεται στην νέα του ζωή. «Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι υπήρχε ένα ζωντανό πρόβατο κάτω από αυτό το μαλλί» έγραψε το καταφύγιο ζώων σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας να κατανοήσουμε ότι κάτω από αυτή την κινούμενη μάζα από μπερδεμένο μαλλί, στολισμένο με αμέτρητα κλαδιά και έντομα, δεν ήταν η αυστραλιανή απάντηση στα γέτι, αλλά ένα πρόβατο» πρόσθεσαν στην ανάρτηση.

Ο Μπαάρακ βρέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, να περιφέρεται μόνος του σε θάμνους στη Βικτόρια, περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης της Αυστραλίας. Το καταφύγιο έγραψε: «Κάθε μέρα το μαλλί του μεγάλωνε όλο και περισσότερο και η κατάστασή του γινόταν όλο και πιο απελπιστική, ενώ οι πιθανότητες επιβίωσής του λιγόστευαν. Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι το μαλλί μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα δυσκίνητο δέρας που συνεχίζει να μεγαλώνει καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής ενός προβάτου. Εάν δεν κουρευτούν αυτά τα ζώα, ζουν σε μεγάλο μειονέκτημα, με συχνά απειλητικές για τη ζωή τους συνέπειες. Όπως συνέβη με τον Μπαάρακ. Τώρα, ανακουφισμένος από το βαρύ φορτίο του, ο Μπαάρακ είναι πράγματι πολύ ελαφρύτερος. Δεν θα παλεύει πια για φαγητό και στέγη, δεν θα είναι πλέον στο έλεος των αρπακτικών. Βέβαια, πάσχει πλέον από έλκος, την κληρονομιά της κάποτε μάλλον τυφλής κατάστασής του. Αλλά αυτό θα επουλωθεί και ο Μπαάρακ μπορεί πλέον να δει τον κόσμο πιο καθαρά».

Πηγή: iefimerida.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση