Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε δεκάδυμα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 14:10 Γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε δεκάδυμα

Μια γυναίκα από τη Νότια Αφρική γέννησε δεκάδυμα, κάνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η 37χρονη Gosiame Thamara Sithole είναι έτοιμη να γραφτεί στο βιβλίο με τα ρεκόρ γκίνες, αφού γέννησε πριν λίγες μέρες δεκάδυμα - τα περισσότερα μωρά που έχει γεννήσει ποτέ μητέρα σε μία εγκυμοσύνη.

Αρχικά, οι γιατροί είχαν πει στην Sithole ότι περιμένει έξι παιδιά, αλλά αργότερα ο υπέρηχος έδειξε οχτώ. Όταν, όμως, η γυναίκα ήταν επτά μηνών και επτά ημερών και πήγε στο νοσοκομείο να γεννήσει, τα παιδιά δεν ήταν ούτε έξι, ούτε οκτώ. Η Sithole γέννησε δέκα υγιέστατα μωράκια, επτά αγόρια και τρία κορίτσια.

Η ευτυχία του ζευγαριού που έχουν άλλα δύο δίδυμα παιδιά 6 ετών, ήταν τεράστια. Μιλώντας στην Pretoria News πριν από ένα μήνα, η μητέρα των 12 πλέον παιδιών είπε ότι η εγκυμοσύνη της ήταν «σκληρή στην αρχή» και ανησυχούσε για την επιβίωση των μωρών της. Παρ' όλ' αυτά πήγαν όλα καλά και, σύμφωνα με πληροφορίες της dailymail, τα μωρά χαίρουν άκρας υγείας.

Η Sithole, σύμφωνα με τον σύζυγό της, γέννησε με καισαρική σε ένα νοσοκομείο της Πρετόρια αλλά η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής δηλώνει πως η γέννα δεν είναι καταγεγραμμένη.

Ωστόσο, αξιωματούχος της Νοτίου Αφρικής επιβεβαίωσε τη γέννηση των δεκάδυμων στο BBC ενώ η διοίκηση των Ρεκόρ Γκίνες ανέφερε στο BBC ότι ερευνά την υπόθεση της κ. Sithole.

Μέχρι πρόσφατα το ρεκόρ της γέννας με τα περισσότερα μωρά που επιβίωσαν το είχε κερδίσει μία γυναίκα που γέννησε στις ΗΠΑ οχτώ μωρά το 2009, αλλά τον περασμένο μήνα έσπασε το ρεκόρ η 25χρονη Halima Cissé από το Μάλι που γέννησε εννέα μωρά.

Οι γεννήσεις με περισσότερα από τρία μωρά είναι σπάνιες και συχνά είναι αποτέλεσμα τεχνητής γονιμοποίησης αλλά σε αυτή την περίπτωση το ζευγάρι λέει ότι συνέλαβε φυσιολογικά.