Αυτές είναι οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Αυγούστου 2021 11:10 Αυτές είναι οι πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο!

Η υπηρεσία Federal Reserve, η οποία παρακολουθεί τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως χρειαστεί να επεναξετάσει το κόστος των τροφίμων αν επισκεφτεί το εστιατόριο Serendipity 3 στη Νέα Υόρκη, το οποίο σερβίρει τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο σύμφωνα με το Γκίνες.

Το εστιατόριο βρίσκεται στην Upper East Side του Μανχάταν, μια γειτονιά γνωστή για το υψηλό κόστος ζωής, και διεκδικεί ήδη το παγκόσμιο ρεκόρ για το πιο ακριβό χάμπουργκερ (295 δολάρια) και το πιο ακριβό παγωτό (1.000 δολάρια). Είναι αρκετά γνωστό στην ελίτ της Νέας Υόρκης, δεδομένου ότι το έχουν επισκεφτεί ο Άντι Γουόρχολ και η Μέριλιν Μονρόε, μεταξύ άλλων.

Έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ με τις πιο ακριβές τηγανητές πατάτες στον κόσμο στις 13 Ιουλίου προκαλώντας πολλά σχόλια, δεδομένου ότι 200 δολάρια για ένα πιάτο πατάτες είναι αρκετά υπερβολικό. Η δημιουργία ονομάζεται “Crème de la Crème Pomme Frites” και περιλαμβάνει πατάτες Chipperbec που μπλανσάρονται σε ξύδι και σαμπάνια, και στην συνέχεια τηγανίζονται δύο φορές σε καθαρό λίπος χήνας για να γίνουν τραγανές εξωτερικά και ελαφριές εσωτερικά. Στην συνέχεια πασπαλίζονται με βρώσιμο χρυσό και σερβίρονται σε ένα κρυστάλλινο πιάτο με λεπτές φέτες τρούφας και ένα dip που περιέχει τυρί Mornay.

Ο Corporate Executive Chef του εστιατορίου Frederick Schoen-Kiewert δήλωσε πως το Serendipity έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πίστευε ότι αυτό το πιάτο ήταν ένας ωραίος τρόπος να ανακοινωθεί το άνοιγμα του. Η κίνηση αυτή όπως φαίνεται λειτούργησε, δεδομένου ότι υπάρχει αναμονή 8 έως 10 βδομάδες για τις πατάτες.

Τα νέα δεν έμειναν ασχολίαστα και από τους χρήστες των social media, με πολλούς να βρίσκουν υπερβολικό το όλο εγχείρημα και άλλους πάλι να εντυπωσιάζονται.

Εσείς θα δίνατε 200 δολάρια για αυτές τις τηγανητές πατάτες;

Πηγή: perpetual.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση