Η NASA προσέλαβε θεολόγους που θα μας προετοιμάσουν να γνωρίσουμε εξωγήινους. Χαρούμενο 2022!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 12:51 Η NASA προσέλαβε θεολόγους που θα μας προετοιμάσουν να γνωρίσουμε εξωγήινους. Χαρούμενο 2022!

Yπάρχει πρόγραμμα

Νομίζετε ότι οι δυσκολίες θα μείνουν στο 2021; Ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο και μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε; Ελάτε να αγκαλιαστούμε από μακριά και να γελάσουμε όλοι μαζί. Γιατί η NASA προσέλαβε 24 θεολόγους για να εξηγήσουν πώς θα αντιδρούσαν οι διάφορες θρησκείες, αν η ανθρωπότητα ερχόταν σε επαφή με εξωγήινους.

Ο διαστημικός οργανισμός συνεργάζεται με μία ομάδα ακαδημαϊκών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σ’ ένα πρόγραμμα του Center for Theological Inquiry (CTI) στο Πανεπιστήμιο Princeton. Μάλιστα, πίσω στο 2014, η NASA χρηματοδότησε με $1,1 εκατομμύριο το συγκεκριμένο τμήμα.

Ανάμεσα στους ειδικούς βρίσκεται και ο Andrew Davison, ιερέας και καθηγητής του Cambridge. Το νέο του βιβλίο, «Αστροβιολογία και Χριστιανική Θεωρία», εξετάζει την πιθανότητα ο Θεός να δημιούργησε ζωή και σε άλλα μέρη του σύμπαντος, ενώ σημειώνει ότι «οι μη-θρησκευόμενοι άνθρωποι επίσης φαίνεται να υπερεκτιμούν τις προκλήσεις που οι θρησκευόμενοι θα αντιμετώπιζαν, αν τους παρουσιάζονταν ενδείξεις εξωγήινης ζωής».

Ο Carl Plicher, πρώην επικεφαλής του Ινστιτούτου Αστροβιολογίας της NASA, είπε ότι οι θεολόγοι επιλέχθηκαν με στόχο «να μελετήσουν τις επιπτώσεις που θα είχε η εφαρμογή επιστημονικών εργαλείων από τα τέλη του 20ου και τις αρχές του 21ου αιώνα σε ερωτήσεις που θεωρούνται θρησκευτικές παραδόσεις εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια».

Όσο για την ιδέα πως η Γη μας είναι ο μοναδικός πλανήτης του διαστήματος στον οποίο υπάρχει ζωή; «Αυτό είναι απλώς αδιανόητο, όταν υπάρχουν πάνω από 100 δισεκατομμύρια αστέρια σε αυτόν τον γαλαξία και πάνω από 100 δισεκατομμύρια γαλαξίες στο σύμπαν», απάντησε.

Imdb

Στο μεταξύ, επιστήμονες από το Cardiff βρήκαν πως η αμμωνία στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης θα μπορούσε να δημιουργήθηκε από ζωντανούς οργανισμούς. Ερευνητές πιστεύουν, επίσης, ότι η Ευρώπη, ο τέταρτος μεγαλύτερος δορυφόρος του πλανήτη Δία, έχει υγρούς ωκεανούς κάτω από την επιφάνειά της, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν τη δημιουργία ζωής.

Πηγή: jenny.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση