Το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο αξίας 22.600 δολαρίων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 09:47 Το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο αξίας 22.600 δολαρίων

Συνοδεύεται από ένα τεράστιο διαμάντι.

Αν έχετε διάθεση για ένα απολαυστικό κοκτέιλ, πιθανότατα δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ πιο μακριά από το αγαπημένο σας μπαρ στην πόλη. Αν, όμως, αναζητάτε το πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο, αυτό θα το βρείτε στην Ιαπωνία. Κοστίζει 22.600 δολάρια και συνοδεύεται από ένα διαμάντι.

Το εν λόγω κοκτέιλ, σύμφωνα με το mentalfloss.com, μπορεί να το βρει κανείς στο The Ritz-Carlton στο Τόκιο, και να το ζητήσει με το εύστοχο όνομα «Diamonds Are Forever», το οποίο δεν είναι άλλο από ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο Μαρτίνι που στην κυριολεξία… λάμπει! Χτυπημένο στο σέικερ ή ανακατεμένο στο χέρι, το πανάκριβο αυτό ποτό αποτελείται από βότκα Elyx, λάιμ και -όπως υποδηλώνει και το όνομά του- ένα διαμάντι αξίας 16.000 δολαρίων για πρόσθετο κύρος! Το διαμάντι ενός καρατίου τοποθετείται στο κάτω μέρος του ποτηριού, επομένως όποιος το παραγγείλει θα πρέπει να φροντίσει να μην το πιει πολύ γρήγορα, καθώς θα διακινδυνεύσει να ρίξει το μοναδικό αυτό κόσμημα.

Το ποτό, το οποίο μπορεί κανείς να απολαύσει στο The Bar στο εσωτερικό του Ritz-Carlton, παρασκευάζεται δίπλα στο τραπέζι και -τουλάχιστον πριν από την πανδημία- η παρασκευή του συνοδευόταν και από μία live μπάντα που ερμήνευε το «Diamonds Are Forever», το τραγούδι που ερμήνευσε η Shirley Bassey και αποτέλεσε το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του θρυλικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ του 1971.

Ο χώρος του The Bar αποπνέει από μόνος του πολυτέλεια και χλιδή, καθώς πρόκειται για έναν λαμπερό κόσμο από γυαλιστερό μάρμαρο, πλούσια ξύλα και εντυπωσιακά παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή. Αυτό το εκλεπτυσμένο μπαρ βρίσκεται στον 45ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου και συνδυάζει θέα στον ορίζοντα του Τόκιο με εξαιρετικές προτάσεις τόσο από το μενού του φαγητού, όσο και την λίστα των ποτών.

Το δεύτερο πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο

Αν, ωστόσο, θέλει να απολαύσει κανείς ένα σχετικά πιο «οικονομικό» κοκτέιλ, μπορεί να προτιμήσει το Ono στο XS Nightclub στο Λας Βέγκας. Το ποτό περιλαμβάνει ένα ζευγάρι ασημένια μανικετόκουμπα και μια αλυσίδα από λευκό χρυσό 18 καρατίων, στην πιο «προσιτή» τιμή των 10.000 δολαρίων! Παρασκευάζεται με σαμπάνια Charles Heidsieck Champagne Charlie 1981 και κονιάκ Louis XIII de Remy Martin Black Pearl. Το tip δεν περιλαμβάνεται στην τιμή!

Εν τω μεταξύ, στην καρδιά του Mayfair στο Λονδίνο, το Playboy Club σερβίρει ένα ποτό φτιαγμένο από κονιάκ Clos de Griffier Vieux του 1778, λικέρ Kummel 1770, Dubb Orange Curacao περίπου του 1860 και δύο μεζούρες Angostura bitters περίπου της δεκαετίας του 1900. Αυτό το παρασκεύασμα, γνωστό ως Salvatore’s Legacy, κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια, καθιστώντας το το τρίτο πιο ακριβό κοκτέιλ στον κόσμο.

Πηγή: mentalfloss.com

Προσαρμοσμένη αναζήτηση