Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Doug, η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο, θα σταλεί για εξέταση DNA

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 16:31 Ο Doug, η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο, θα σταλεί για εξέταση DNA

Το αγαπημένο κονδυλόρριζο φυτό έχει μπει στα Ρεκόρ Γκίνες αλλά κάποιοι αμφισβητούν την προέλευσή του.

Ο «Doug» είναι η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο. Κάποιοι ωστόσο αμφισβητούν ότι είναι μία γνήσια πατάτα και έτσι προγραμματίστηκε να υποβληθεί σε τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν είναι γενετικά τροποποιημένη. Η μεγαλύτερη πατάτα στον κόσμο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί στην εξέταση στην Σκωτία.

Ένα κομμάτι του «Doug», στάλθηκε στον χώρο γενετικών δοκιμών για να διαπιστωθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις για το επίσημο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες. Το κονδυλόρριζο φυτό ζυγίζει 7,9 κιλά, περίπου το ίδιο βάρος με έναν φούρνο μικροκυμάτων, και ανακαλύφθηκε σε μια φάρμα κοντά στο Χάμιλτον της Νέας Ζηλανδίας.

Το παντρεμένο ζευγάρι Colin και Donna Craig-Brown οργάνωναν τον λαχανόκηπό τους τον Αύγουστο όταν συνάντησαν το θηριώδες φυτό.

Ο Doug εστάλη για τεστ αλλά δεν είναι και στην καλύτερή του φόρμα

Αυτή τη στιγμή, ο κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη πατάτα βρέθηκε στο Nottinghamshire και ζυγίζει 4,99 κιλά, ίδιο με το βάρος μιας μέσης αρσενικής γάτας.

Παρά τη μακροσκελή αίτηση 128 σελίδων για τον διαγωνισμό καταγραφέα, το ζευγάρι αποφάσισε να προχωρήσει στη διαδικασία.

Το ζευγάρι έχει υποβάλει τη φόρμα αίτησης και τα αποδεικτικά βίντεο του «Doug» σε ζυγαριά, καθώς και επαλήθευση από έναν ειδικό στο έδαφος και τις καλλιέργειες για να επιβεβαιώσει ότι το «Doug» είναι σίγουρα μια πατάτα.

 

 

Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι ο «Doug» να σταλεί για τεστ DNA, προκειμένου η πατάτα να μπει στο ρεκόρ Γκίνες. Ο Κόλιν είπε για τη μακροσκελή εφαρμογή: «Νομίζουν ότι την τροποποίησα γενετικά; Αν και πλέον έχει ξεφουσκώσει κάπως θέλω να τους αποδείξω ότι κάνουν λάθος. Θα κάνουμε ό,τι μας ζητήσουν… έτσι στο τέλος της ημέρας, μπορούν να πουν ναι ή όχι».

Αν και, από τότε που έστειλαν το δείγμα στο εργαστήριο, ο αγαπημένος τους “Doug” δεν ήταν στην καλύτερη φόρμα.

Ευτυχώς, η πατάτα εξακολουθεί να φαίνεται εξίσου περίεργη και υπέροχη όπως πριν, «απλώς έγινε πιο ελαφριά».

Πηγή: newsbeast.gr