Γιατρός του TikTok αποκαλύπτει τι βρήκε μέσα σε αφαλό ασθενή του - Τουλάχιστον 67 είδη βακτηρίων στην περιοχή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:52 Γιατρός του TikTok αποκαλύπτει τι βρήκε μέσα σε αφαλό ασθενή του - Τουλάχιστον 67 είδη βακτηρίων στην περιοχή

Αφαλός. Έχουμε όλοι και η μόνη διαφορά είναι η όψη, εσωτερικός ή εξωτερικός. Ο αφαλός είναι από τα παρεξηγημένα σημεία του σώματός μας. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι ήταν το σημείο το οποίο μας κρατούσε στη ζωή μέσα στη μήτρα. Επίσης δεν είναι ασυνήθιστο μερικοί να παραβλέπουν την προσωπική υγιεινή και το τακτικό πλύσιμο που απαιτείται για τη φροντίδα της περιοχής.

Τώρα ο αστέρας του TikTok και γιατρός του NHS, ο Δρ. Karan Rajan (@dr.karanr) έδωσε μια εξήγηση για το τι συνέβη εάν ένας αφαλός δεν καθαρίζεται συχνά. Και σίγουρα δεν θα σας αρέσει.

Στο βίντεό του, μοιράστηκε ένα κλιπ μιας TikToker η οποία κατέγραψε την προσπάθειά της να καθαρίσει τον αφαλό του συζύγου της όταν εκείνος άρχισε να παραπονιέται ότι «πόνεσε» και έμεινε με το στόμα ανοικτό όταν είδε τι υπήρχε μέσα.

Τουλάχιστον 67 είδη βακτηρίων στους αφαλούς μας

«Όλες οι τρύπες από τη σάρκα μπορεί να συσσωρευτούν με ιδρώτα, νεκρά κύτταρα δέρματος, έλαια, ύφασμα ρούχων, βακτήρια και πολλά άλλα», εξήγησε ο Karan Rajan γιατί μπορεί να προκληθεί έκκριση και μόλυνση.

Μια μελέτη του 2012 παρέχει επίσης μια εικόνα για το πώς μπορούν να μολυνθούν οι αφαλοί αν δεν πλυθούν, καθώς έδειξε ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν περίπου 67 είδη βακτηρίων στον αφαλό τους, ανέφερε τότε το National Geographic.

«Αν δεν ξεπλένεται σε τακτική βάση, αυτό το υλικό μπορεί να συσσωρευτεί και να σκληρύνει σε έναν ομφαλόλιθο – μια πέτρα στον αφαλό.

«Οι πέτρες από τον αφαλό υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, είναι συνήθως μαύρες αλλά μπορεί να είναι και ανοιχτές καφέ», πρόσθεσε, εξηγώντας αυτό που η γυναίκα ανακάλυψε με θλίψη από τον αφαλό του συζύγου της.

Η έλλειψη πλυσίματος σε αυτήν την περιοχή μπορεί επίσης να προκαλέσει μολύνσεις ζύμης σύμφωνα με το Healthline, επειδή συνήθως εμφανίζονται σε υγρές, σκοτεινές περιοχές του σώματος που έρχονται σε επαφή με άλλο δέρμα όπως συμβαίνει με τον αφαλό.

Από τότε που μοιράστηκε τις χρήσιμες ιατρικές συμβουλές, το βίντεο του Dr. Rajan προβλήθηκε κοντά στις 300.000 φορές, καθώς οι άνθρωποι στα σχόλια μοιράστηκαν τις σκέψεις τους και ακολούθησαν αμέσως τις συμβουλές του.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση