Η πρώτη έκφραση του νεογέννητου - Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 13:07 Η πρώτη έκφραση του νεογέννητου - Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου

Το νεογέννητο κοιτάζει γύρω του και η έκφρασή του είναι μάλλον... απορίας ή και θυμού!

Για τα μωρά οι εκφράσεις και το κλάμα είναι μέσο επικοινωνίας. Δεν ισχύει όμως απόλυτα  αυτό και για τα νεογέννητα, για τα οποία πολλές από τις εκφράσεις του προσώπου τους, όπως το χαμόγελο, είναι στην πραγματικότητα αντανακλαστικές κινήσεις.

Στα νεογέννητα η όραση ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί και δεν βλέπουν πέρα από την απόσταση 20 με 30 εκατοστών. Παρόλα αυτά, το βλέμμα και η έκφρασή τους πολλές φορές, μας κάνουν να πιστεύουμε το αντίθετο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μωρό που πρωταγωνιστεί στο παρακάτω βίντεο.

Το μωράκι γεννήθηκε πριν από περίπου ένα μήνα και η κάμερα απαθανάτισε τα πρώτα του δευτερόλεπτα μετά τον τοκετό. Έχει ανοίξει τα ματάκια του και κοιτάζει πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά, με την έκφρασή του είναι μάλλον έκφραση απορίας ή και θυμού.

 

 

Το βίντεο δημοσιεύτηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο κανάλι Babies Video και ήδη μετράει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμηθούμε και την μικρή Isabela της οποία η φωτογραφία έγινε πέρυσι viral στο διαδίκτυο. Το κοριτσάκι γεννήθηκε Rio de Janeiro μία μέρα πριν την ημέρα των ερωτευμένων, και ο φωτογράφος Rodrigo Kunstmann δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία από τις πρώτες φωτογραφίες που την έβγαλε δευτερόλεπτα μετά τον τοκετό. Το κοριτσάκι μοιάζει θυμωμένο και η έκφρασή της σίγουρα είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που βλέπουμε συνήθως στα νεογέννητα.

Πηγή: Babies Video

Προσαρμοσμένη αναζήτηση