Βρήκαν λιοντάρι που περιπλανιόταν για ένα μήνα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 13:40 Βρήκαν λιοντάρι που περιπλανιόταν για ένα μήνα

Ένα λιοντάρι περιπλανιόταν για έναν μήνα κοντά σε ένα θέρετρο στο Μαυροβούνιο, μέχρι που «συνελήφθη» σήμερα, έπειτα από μακρά αναζήτηση, μέσω της οποίας ήρθε ξανά στην επικαιρότητα η παράνομη διακίνηση άγριων ζώων στην περιοχή.

Το λιοντάρι δραπέτευσε τον περασμένο μήνα από ένα σπίτι και βρέθηκε σήμερα σε ένα γιαπί, σε ένα χωριό κοντά στην Μπούντβα, στην Αδριατική, όπως ανέφερε ο Μπόγιαν Μπασάνοβιτς, ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας της Φύσης και του Περιβάλλοντος, η οποία συμμετείχε στις έρευνες.

«Το λιονταράκι ήταν εμφανώς εξαντλημένο και εξετάζεται τώρα από κτηνίατρο», είπε. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, περιπλανιόταν επί 30 ημέρες».

Το αιλουροειδές βρίσκεται «σε ασφαλή χώρο», πρόσθεσε. Εφόσον είναι υγιές, θα επιστραφεί στην – άγνωστη προς το παρόν – χώρα προέλευσής του ή θα σταλεί σε κάποιον ζωολογικό κήπο.

Σύμγωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανένα νόμιμο έγγραφο για την εισαγωγή του.

Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων εδώ και χρόνια καταγγέλλουν το παράνομο εμπόριο άγριων ζώων στη χώρα, δείχνοντας ως απόδειξη τις φωτογραφίες «ιδιοκτητών» εξωτικών ζώων που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Πριν από δύο χρόνια, φίλαθλοι του ποδοσφαίρου σάλας προκάλεσαν σάλο όταν πήγαν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα στο γυμναστήριο ενός δημοτικού σχολείου παίρνοντας μαζί τους έναν λύκο, κλεισμένο σε κλουβί. Το 2007 ένας κάτοικος της κοινότητας Σουτομόρε πυροβόλησε τη μία από τις δύο τίγρεις Σιβηρίας που είχε στην αυλή του, υποστηρίζοντας ότι δάγκωσε τη μητέρα του στο χέρι.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση